Ο Πούτιν θα επισκεφτεί τη Σερβία το Δεκέμβριο

Ο Πούτιν θα επισκεφτεί τη Σερβία το Δεκέμβριο Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα Νόβοστι, η οποία επικαλείται αξιόπιστες πηγές, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποίησει επίσκεψη στη Σερβία για να παραστεί στα εγκαίνια έναρξης των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», που θα διασχίζει τη Σερβία σε μήκος 411 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, o πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, θα προσκαλέσει  προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Το θέμα που θα κυριαρχήσει στη συνάντηση του Πούτιν με τον Τόμισλαβ Νίκολιτς στο Σότσι, γράφει η Νόβοστι, θα είναι η υλοποίηση της δανειακής σύμβασης ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε η Ρωσία για την κατασκευή έργων υποδομής στη Σερβία.

Σημειώνεται ότι αν τελικά πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του ρώσου προέδρου το Δεκέμβριο, θα είναι η τρίτη φορά από το 2001 που ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέπτεται τη Σερβία. Οι σέρβοι αναλυτές ερμηνεύουν το γεγονός αυτό ως ένδειξη της σημασίας που αποδίδει η Μόσχα στη σύναψη σχέσεων στρατηγικού εταίρου με τη Σερβία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM