Τα ποιήματα της τεχνητής νοημοσύνης αρέσουν περισσότερο από τον Σέξπιρ και τη Ντίκινσον, σύμφωνα με μελέτη

Η ποίηση της τεχνητής νοημοσύνης βαθμολογείται καλύτερα από την ανθρώπινη, σύμφωνα με μελέτη Facebook Twitter
0

Τα ποιήματα που έχουν γραφτεί από τεχνητή νοημοσύνη προτιμώνται έναντι εκείνων που έχουν γραφτεί από ανθρώπους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι μη έμπειροι αναγνώστες ποίησης που συμμετείχαν ήταν πιο πιθανό να προκρίνουν τα ποιήματα που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη ως γραμμένα από ανθρώπους παρά εκείνα που γράφτηκαν πραγματικά από ανθρώπους. Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, έδωσε στους συμμετέχοντες ποιήματα γραμμένα από 10 διάσημους ποιητές της αγγλικής γλώσσας μαζί με ποιήματα που δημιουργήθηκαν στο ύφος αυτών των ποιητών από το ChatGPT 3.5.

Στους συμμετέχοντες παρουσιάστηκαν πραγματικά και μιμητικά ποιήματα των Τζέφρυ Τσώσερ, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Σάμουελ Μπάτλερ, Λόρδου Βύρωνα, Ουώλτ Ουίτμαν, Έμιλι Ντίκινσον, Τ.Σ. Έλιοτ, Άλεν Γκίνσμπεργκ, Σιλβια Πλαθ και Ντοροθέα Λάσκι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πιθανότητες ένα ποίημα γραμμένο από άνθρωπο να κριθεί ως ανθρώπινης δημιουργίας ήταν περίπου 75% σε σχέση με τις πιθανότητες ένα ποίημα που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη να κριθεί ως ανθρώπινης δημιουργίας.

Σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι συμμετέχοντες κατέταξαν τα ποιήματα που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη υψηλότερα από άποψη συνολικής ποιότητας από τα ποιήματα που γράφτηκαν από ανθρώπους. Οι συγγραφείς προτείνουν ότι οι μη έμπειροι αναγνώστες προτιμούν τα ποιήματα που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη επειδή τα βρίσκουν πιο απλά και προσιτά.

Η «πολυπλοκότητα και η αδιαφάνεια» της ανθρώπινης ποίησης είναι «μέρος της γοητείας των ποιημάτων», γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης. Τέτοια ποιήματα «ανταμείβουν την εις βάθος μελέτη και ανάλυση, με έναν τρόπο που η ποίηση που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην το κάνει».

Ωστόσο, «επειδή τα ποιήματα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη δεν έχουν τέτοια πολυπλοκότητα, είναι καλύτερα στο να επικοινωνούν ξεκάθαρα μια εικόνα, μια διάθεση, ένα συναίσθημα ή ένα θέμα σε μη ειδικούς αναγνώστες της ποίησης, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν το χρόνο ή το ενδιαφέρον για την εις βάθος ανάλυση που απαιτεί η ποίηση των ανθρώπινων ποιητών», ανέφεραν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

*Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τάφους κοντά στον ναό της βασίλισας Χατσεψούτ στο Λούξορ

Πολιτισμός / Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τάφους κοντά στον ναό της βασίλισας Χατσεψούτ στο Λούξορ

Οι ανακαλύψεις καλύπτουν την περίοδο από τη 15η δυναστεία (1650-1550 π.Χ.) έως την ισχυρή 18η δυναστεία (1550-1292 π.Χ.) που περιλαμβάνει φαραώ όπως η βασίλισσα Χατσεψούτ και ο βασιλιάς Τουταγχαμών
LIFO NEWSROOM
Έρωτες τρίτης ηλικίας, αθλητικά θρίλερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έρωτες τρίτης ηλικίας, αθλητικά θρίλερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε από αύριο στους κινηματογράφους

Η σκληρή καταστολή του ιρανικού καθεστώτος εμπνέει το «My Favorite Cake»  και το «Tatami», δυο καλές ταινίες που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ