Τους κινδύνους που φέρουν ορισμένα μαγειρικά σκεύη για την υγεία, επισήμανε η Washington Post σε νέο δημοσίευμά της.
Με αφορμή πρόσφατη έρευνα που έδειξε ότι το κύριο πρόβλημα είναι η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών σε αυτά τα μαγειρικά σκεύη, καθώς μέσω της ανακύκλωσης, ενδέχεται να περιλαμβάνονται στα μαύρα πλαστικά χημικές ουσίες που μπορεί να γίνουν τοξικές όταν εκτεθούν στη θερμότητα. Πρόκειται για τα μαύρα σκεύη, κυρίως σπάτουλες ή κουτάλες, που συναντά κανείς σε πολλές κουζίνες.
Μέσω post στο Instagram, το πρακτορείο προτρέπει τους αναγνώστες του να ξεφορτωθούν τα παραπάνω, προτείνοντας λύσεις για την αντικατάστασή τους.
«Το μαύρο πλαστικό, το οποί ενδέχεται να έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα απόβλητα, μπορεί να περιέχει τοξικές χημικές ουσίες που ίσως να περάσουν στο φαγητό σας» ξεκινά το άρθρο και συνεχίζει: «Υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το πόσο επικίνδυνα είναι τα πλαστικά εργαλεία κουζίνας που έχουν μολυνθεί με επιβραδυντές φλόγας. Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες έχει συνδεθεί με τον καρκίνο και ορισμένες ορμονικές διαταραχές, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες που να συνδέουν την τακτική χρήση μολυσμένων μαγειρικών σκευών ή δοχείων τροφίμων με προβλήματα υγείας».
Τι να κάνετε με τα μαύρα πλαστικά σκεύη;
- Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμά σας
- Αν εκτεθούν στη θερμότητα, πετάξτε τα
- Μην τα χρησιμοποιείτε για την αποθήκευση ή την αναθέρμανση τροφίμων
- Μην τα ανακυκλώνετε
Εναλλακτικές λύσεις:
- Γυαλί στην αποθήκευση τροφίμων
- Ξύλο για την προετοιμασία τροφίμων
- Σιλικόνη για ευελιξία
- Ανοξείδωτος χάλυβας
- Μπαμπού