Live

Τέμπη: Σε εξηγήσεις καλείται ως ύποπτος ο τότε CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο

Τέμπη: Σε εξηγήσεις καλείται ως ύποπτος ο τότε CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο Facebook Twitter
Μαουρίτσιο Καποτόρτο / Φωτ.: Eurokinissi
0

Στον απόηχο της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη με επίκεντρο τα Τέμπη -κατά την οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η εμπορική αμαξοστοιχία περιείχε εύφλεκτο φορτίο, η Hellenic Train θα λογοδοτήσει ποινικά- ο τότε CEO της εταιρείας, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, καλείται ως ύποπτος για το αδίκημα της ψευδής κατάθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών καλεί τον διεθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Train την περιόδο της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ως ύποπτο για το αδίκημα της ψευδής κατάθεσης σχετικά με τα όσα κατέθεσε στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. O Μαουρίτσιο Καποτόρτο θα δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης ενώπιον πταισματοδίκη.

Υπενθυμίζεται ότι o τότε CEO της Hellenic Train είχε αρνηθει να υπογράψει την κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής -κατά την οποία είχε αποδώσει το πολύνεκρο δυστύχημα σε λανθασμένους χειρισμούς του σταθμάρχη- επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας. Σε απάντηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης είχε προτείνει τη διαβίβαση της κατάθεσης του Μαουρίτσιο Καποτόρτο στην Εισαγγελία Εφετών που διενεργεί την ανάκριση για το δυστύχημα των Τεμπών, για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας - αίτημα με το οποίο είχαν συμφωνήσει οι εκπρόσωποι και άλλων κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απηύθυνε αίτημα της προς τις εισαγγελικές αρχές της Λάρισας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της ποινικής διεύρυνσης της δικογραφίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία, η πορεία της οποίας θα επηρεάσει την αντίστοιχη δικογραφία για την ψευδή κατάθεση ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη παραγραφή της τελευταίας.

Ελλάδα
0

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν εύκολα»

Newsroom / «Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν εύκολα»

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι θεσμοί δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη; Έχει σχέση ο θυμός της τραγωδίας των Τεμπών με εκείνον των Μνημονίων; Και τι σημαίνει "διαδηλώνω" σήμερα; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών του ΕΚΠΑ, Αριστείδη Χατζή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή στη δίκη Κορκονέα - Παραιτήθηκε η συνήγορος υπεράσπισης μετά από αντιπαράθεση με την Κωνσταντοπούλου

Ελλάδα / Διακοπή στη δίκη Κορκονέα - Παραιτήθηκε η συνήγορος υπεράσπισης μετά από αντιπαράθεση με την Κωνσταντοπούλου

Η δικηγόρος Δέσποινα Σβερώνη, που είχε διατελέσει βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου
LIFO NEWSROOM