Μια ομάδα αργεντίνων ερευνητών ανέπτυξε μία φαγώσιμη και βιοδιασπώμενη εναλλακτική στο παραδοσιακό πλαστικό που χρησιμοποιείται για τις σακούλες και τις συσκευασίες φαγητών.
Εν ονόματι βίο-πλαστικό, το υλικό είναι φτιαγμένο από φυτική κόλλα, το οποίο όπως λένε οι επιστήμονες δεν είναι επικίνδυνο για το πεπτικό σύστημα και το περιβάλλον.
Σημειώνεται ότι εκατοντάδες εκατομμύρια τόνοι από πλαστικές σακούλες καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων, αλλά οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες θέλουν να βάλουν τέλος σε αυτό το φαινόμενο, αναπτύσσοντας ένα μη τοξικό υλικό το οποίο παρασκευάζεται από καλαμπόκι και μανιόκα.
Η ερευνήτρια Silvia Goyanes υπογραμμίζει: «Τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιούμε, τα οποία είναι 50.000 φορές μικρότερα από μία τρίχα, επιτρέπουν σε αυτή τη πλαστική κόλλα να είναι ισχυρότερη, πιο ανθεκτική, και προσδιορίζουν πόσο μπορούν να τεντωθούν», αφήνοντας περιθώρια για μια εμπορική χρήση.
σχόλια