Ο Ομπάμα εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Ο Ομπάμα εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις Facebook Twitter
0

Οι γυναίκες ψηφοφόροι έδωσαν ιδιαίτερη ώθηση στον Μπαράκ Ομπάμα σε σύγκριση με τον Ρεπουμπλικανικό υποψήφιο Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη, μόλις πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο νυν αμερικανός πρόεδρος προηγείται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του αντιπάλου του (49-45%) απ' όλο το εκλογικό σώμα, ενώ στις γυναίκες ο Μπαράκ Ομπάμα καταλαμβάνει ποσοστό της τάξης του 56% έναντι 36% για τον Ρόμνεϊ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Quinnipiac University.

Στους λευκούς ψηφοφόρους ο Ρόμνεϊ προηγείται με 52% έναντι 42% για τον Ομπάμα.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε μία ημέρα πριν από τα τρία τηλεοπτικά ντιμπέιτ όπου ο Ρόμνεϊ θα έχει την ευκαιρία να ανακτήσει χαμένο έδαφος.

Σε ό,τι αφορά το ντιμπέιτ, το 54% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως παγίδα για τον αφροαμερικανό πρόεδρο, καθώς ανεβαίνει επικίνδυνα ο πήχης.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.912 αμερικανοί ψηφοφόροι , μεταξύ  25-30 Σεπτεμβρίου, τηλεφωνικώς, ενώ το περιθώριο σφάλματος εκτιμάται στο 2,2%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ