Σε Προανακριτική ο Τριαντόπουλος - Πέρασε από τη Βουλή με 277 «ναι»

Σε Προανακριτική ο Τριαντόπουλος - Πέρασε από τη Βουλή με 277 «ναι» Facebook Twitter
Χρήστος Τριαντόπουλος/ Eurokinissi
0

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, αναφορικά την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συνολικά, ψήφισαν 297 βουλευτές εκ των οποίων έγκυρες ψήφοι ήταν από τις 295. Η πρόταση έγινε τελικώς, δεκτή από 277 βουλευτές. Κατά ψήφισαν 12 και παρών 4. Επίσης, υπάρχουν δύο άκυρα και δύο λευκά.

Νωρίτερα, ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Όπως σημείωσε ο ίδιος, πήρε αυτή την απόφαση για να διευκολύνει τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής, ο κ. Τριαντόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Για εμένα η πολιτική δεν είναι επάγγελμα και η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Υποβάλω σήμερα την παραίτηση μου από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είχε αναφέρει πριν από έναν μήνα, πως με την απόφαση για σύσταση της Επιτροπής θα παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού «προς διευκόλυνση της διαδικασίας και του έργου της Κυβέρνησης».

Επίσης, την παραίτησή του προς τον πρωθυπουργό από τη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής διεξήχθη η πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση μετά τις ιστορικές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα για την υπόθεση των Τεμπών.

Η διαδικασία ξεκίνησε μετά τις 9:00 με την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Μιλένα Αποστολάκη και μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, που κράτησε πάνω από 12 ώρες, η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία για τη συγκρότηση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης. 

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ