Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως» Facebook Twitter
Χρήστος Τριαντόπουλος/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Λίγες ώρες μετά την έναρξη των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η οποία διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου για πιθανή αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη βουλευτική ασυλία.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της επιτροπής Παναγή Καππάτο, ζητώντας να παραπεμφθεί απευθείας στη Δικαιοσύνη, καθώς δηλώνει βέβαιος ότι θα δικαιωθεί. Παράλληλα, κατηγορεί την αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση του τραγικού δυστυχήματος, τονίζοντας ότι το πόρισμα της επιτροπής θα αποτελέσει σημείο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης που θα τον ακολουθεί στο δημόσιο και ιδιωτικό του βίο.

Η προανακριτική επιτροπή διερευνά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τον Χρήστο Τριαντόπουλο κατά την περίοδο 3 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου 2023, όσον αφορά τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο του δυστυχήματος. Ο ίδιος, στην επιστολή του προς την επιτροπή, δηλώνει απολύτως αθώος, υποστηρίζοντας ότι ήταν ο πρώτος που ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης ώστε «καμία σκιά να μην πλανάται» γύρω από το όνομά του.

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για μια περίοδο ακραίας πολιτικής πόλωσης, υποστηρίζοντας ότι η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί το δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικά οφέλη. Δηλώνει πως δεν επιθυμεί η κρίση της επιτροπής να επηρεαστεί από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, γι’ αυτό και ζητά να παραπεμφθεί απευθείας στη Δικαιοσύνη, την οποία χαρακτηρίζει ως τον μόνο ανεξάρτητο και αμερόληπτο θεσμό που μπορεί να τον κρίνει δίκαια.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω, ούτε να φοβηθώ. Έχω απόλυτη πίστη στην αθωότητά μου και τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η στάση και οι επιλογές ενός πολιτικού πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία, γι’ αυτό και επιλέγει, όπως λέει, να αναμετρηθεί απευθείας με τη Δικαιοσύνη και όχι με πολιτικές διαδικασίες που μπορεί να αμφισβητηθούν.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για φορολοφικές δηλώσεις: Όσο νωρίτερα υποβληθούν, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι φορολογούμενοι

Πολιτική / Μαρινάκης για φορολογικές δηλώσεις: Όσο νωρίτερα υποβληθούν, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι φορολογούμενοι

Ένας από τους ξεκάθαρους στόχους αυτής της ρύθμισης είναι η επιβράβευση των συνεπών φορολογούμενων, που αποπληρώνουν χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις τους και έτσι διευκολύνεται ο προγραμματισμός τόσο των ιδίων όσο και του Κράτους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο Μητσοτάκης για μειώσεις φόρων: Οι πολίτες θα δουν σύντομα το όφελος από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης για μειώσεις φόρων: Οι πολίτες θα δουν σύντομα το όφελος από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

«θα κριθούμε σε 2,5 χρόνια από την αύξηση των ονομαστικών μισθών και τη μείωση των φόρων» υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το υπουργείο Οικονομικών
LIFO NEWSROOM