Ο Βεστερβέλε κάνει έκκληση σε Συρία και Τουρκία για αυτοσυγκράτηση

Ο Βεστερβέλε κάνει έκκληση σε Συρία και Τουρκία για αυτοσυγκράτηση Facebook Twitter
0

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, έκανε σήμερα έκκληση στην Τουρκία και τη Συρία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ύστερα από το «θερμό» επεισόδιο κατά το οποίο τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα ανάγκασαν συριακό αεροσκάφος να προσγειωθεί στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε προχθές το βράδυ και επιδείνωσε περαιτέρω της σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην εμπλακούμε στον κύκλο της κλιμακούμενης βίας, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε ανάφλεξη σ' ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Βεστερβέλε από το Πεκίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Turkish Weekly.

Μετά την επίσκεψή του στην Κίνα, ο γερμανός υπουργός θα ταξιδεύσει αύριο και στην Κωνσταντινούπολη όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, πριν επιστρέψει ξανά στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, το συριακό αεροσκάφος που υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Άγκυρα, μετέφερε «στρατιωτικό εξοπλισμό».

«Οι παραδόσεις όπλων στο συριακό καθεστώς δεν είναι αποδεκτές» υποστήριξε ο Βεστερβέλε, ο οποίος παράλληλα προειδοποίησε την Τουρκία να μην πέφτει στην παγίδα των προκλήσεων .


Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πιθανότητες ο αστεροειδής 2024 YR4 να χτυπήσει τη Γη και είναι «μεγαλύτερες από ποτέ»

Τech & Science / Αυξήθηκαν οι πιθανότητες ο αστεροειδής 2024 YR4 να χτυπήσει τη Γη και είναι «μεγαλύτερες από ποτέ»

Η NASA δημοσίευσε νέα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι ο αστεροειδής 2024 YR4 μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Τα επίπεδα χλωρίωσης του νερού στην ΕΕ ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Τech & Science / Μελέτη: Η χλωρίωση του νερού στην ΕΕ πιθανώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Η χλωρίωση του νερού αύξησε δραματικά το προσδόκιμο ζωής στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις αρνητικές συνέπειες της διαδικασίας δεκαετίες αργότερα
LIFO NEWSROOM