Κατάλογο με ονόματα Εβραίων της χώρας, ζητούν οι ακροδεξιοί στην Ουγγαρία!

Κατάλογο με ονόματα Εβραίων της χώρας, ζητούν οι ακροδεξιοί στην Ουγγαρία! Facebook Twitter
3

 

Κατάλογο με ονόματα Εβραίων της χώρας, ζητούν οι ακροδεξιοί στην Ουγγαρία! Facebook Twitter

Σε ακόμη πιο προχωρημένο στάδιο από κάποιους άλλους, η ουγγρική ακροδεξιά κάλεσε την κυβέρνηση να καταρτίσει καταλόγους Εβραίων της χώρας οι οποίοι "αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια." Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Marton Gyongyosi , του ακροδεξιού Jobbik, τρίτου ισχυρότερου κόμματος της Ουγγαρίας είπε ότι η λίστα είναι αναγκαία "λόγω των αυξημένων εντάσεων που ακολούθησαν τη σύντομη σύρραξη στη Γάζα και θα πρέπει να περιλαμβάνει και μέλη του κοινοβουλίου."

Ο Gyongyosi, ο οποίος ηγείται του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Jobbik, δήλωσε στο Κοινοβούλιο: «Ξέρω πως πολλοί άνθρωποι με ουγγρική καταγωγή ζουν στο Ισραήλ, και θέλω να ξέρω πόσοι Ισραηλινοί Εβραίοι ζουν στην Ουγγαρία».

Κατάλογο με ονόματα Εβραίων της χώρας, ζητούν οι ακροδεξιοί στην Ουγγαρία! Facebook Twitter

Kαι συνέχισε: "Νομίζω ότι μια τέτοια σύγκρουση (σ.σ. στη Γάζα) καθιστά επίκαιρο να καταγράψουμε τους Ούγγρους εβραϊκής καταγωγής που ζουν εδώ, και ειδικά αυτούς που βρίσκονται στο ουγγρικό Κοινοβούλιο και την ουγγρική κυβέρνηση, οι οποίοι, πράγματι, αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας. "

Ο 35χρονος Gyongyosi, είναι γιος ενός διπλωμάτη ο οποίος μεγάλωσε ως επί το πλείστον στη Μέση Ανατολή και την Ασία και το γραφείο του οποίου είναι διακοσμημένο με ιρανικά και τουρκικά αναμνηστικά.

 

Οι ακροδεξιοί της Ουγγαρίας συχνά εκφράζουν τη ρατσιστική τους ρητορική εναντίον των Ρομά της χώρας και των Εβραίων, προετοιμαζόμενοι με το λαϊκισμό τους για τις εκλογές του 2014.

"Είμαι ένας επιζών του Ολοκαυτώματος", δήλωσε ο Gusztav Zoltai, επικεφαλής των Ουγγρικών Εβραικών Συναγωγών». «Για  ανθρώπους σαν εμένα οι δηλώσεις αυτές δημιουργούν φόβο, αν και είναι σαφές ότι εξυπηρετούν μόνο πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτή είναι η ντροπή της Ευρώπης, η ντροπή του κόσμου."

Περίπου 500.000 με 600.000 Ούγγροι Εβραίοι πέθαναν στο Ολοκαύτωμα, σύμφωνα με το Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στη Βουδαπέστη.

Πάντως σήμερα και ο Γένγεσι προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις επισημαίνοντας ότι αναφερόταν σε πολίτες με διπλή υπηκοότητα, του Ισραήλ και της Ουγγαρίας.

«Ζητώ συγγνώμη από τους Εβραίους συμπατριώτες μου για τις δηλώσεις μου που μπορεί να παρερμηνεύθηκαν», αναφέρει στον ιστότοπο του κόμματός του.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM