Update: Πυρήνες της φωτιάς βλέπει η αστυνομία στη ληστεία στο Βελβενδό

Update: Πυρήνες της φωτιάς βλέπει η αστυνομία στη ληστεία στο Βελβενδό Facebook Twitter
1

Δύο καταζητούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» φέρονται να είναι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία που έγινε - από δέκα συνολικά άτομα - στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής στον Βελβενδό Κοζάνης.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, αποτυπώματα των δύο συλληφθέντων αντιεξουσιαστών από την Αθήνα είχαν βρεθεί σε καταλύματα μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ένας από αυτούς είχε συλληφθεί προ διετίας σε επεισόδια στο Σύνταγμα όταν χρησιμοποιώντας τόξο είχε επιχειρήσει να ρίξει βέλος κατά ανδρών των ΜΑΤ.


Δέκα κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ χτύπησαν το πρωί το υποκατάστημα της Αγροτικής και το ταχυδρομείο στο Βελβεντό Κοζάνης. Το χτύπημα ήταν εντυπωσιακό αφού οι κουκουλοφόροι που έφτασαν στην περιοχή με δύο οχήματα, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έσπασαν τα τζάμια με βαριοπούλα σε τράπεζα και ταμιευτήριο που απέχουν μεταξύ τους 100 μέτρα. Αφού πήραν 20 χιλιάδες ευρώ από την Αγροτική και 5 χιλιάδες από το ταμιευτήριο μπήκαν στα δύο αυτοκίνητα και απομακρύνθηκαν με κατεύθυνση την περιοχή Μετόχι. Η ΕΛΑΣ ξεκίνησε καταδίωξη και στην περιοχή της Βέροιας συνέλαβαν τρείς υπόπτους, που είχαν βαρύ οπλισμό στο αυτοκίνητό τους. Στη συνέχεια εντόπισαν έναν ακόμη άνδρα σε περιοχή της Πτολεμαίδας που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε κλεμμένο ασθενοφόρο που πιθανολογείται ότι είναι το όχημα με το οποίο θα διέφευγαν στη συνέχεια οι κακοποιοί.

 

Στην καταδίωξη μετείχε και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής καθώς ο βαρύς οπλισμός έδειχνε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM