Κι άλλο cd με μυστικές καταθέσεις αγόρασαν οι Γερμανοί

Κι άλλο cd με μυστικές καταθέσεις αγόρασαν οι Γερμανοί Facebook Twitter
1

CD με δεδομένα που αφορούν μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που μπορούν να οδηγήσουν στην επιβολή φόρων ύψους μισού δις, αγόρασε το ομόσπονδο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο της Γερμανίας, στο οποίο κυβερνούν Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι.

Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου χαρακτήρισε τα δεδομένα «αυθεντικά κι εξαιρετικής ποιότητας», προσθέτοντας ότι υπήρχαν 40.000 σετ δεδομένων τα οποία το κρατίδιό του αγόρασε έναντι τιμήματος 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, τα στοιχεία αφορούν Γερμανούς φορολογούμενους με λογαριασμό στην Ελβετία και ο αριθμός τους ξεπερνά τους 10.000 πελάτες τραπεζών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γερμανικές αρχές αγοράζουν παρόμοιο cd, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είχε αποπειραθεί την περασμένη χρονιά να τερματίσει την αμφιλεγόμενη πρακτική της αγοράς CD με κλεμμένα δεδομένα, μετά τη σύναψη μιας φορολογικής συμφωνίας ανάμεσα στην ίδια και σε εκείνη της Ελβετίας.

Όμως η άνω βουλή της Γερμανίας, η Μπούντεσρατ, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση, είχε απορρίψει την διμερή συμφωνία αυτή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια