Όχι στην άρση ασυλίας του Α. Γεωργιάδη που χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ «αρχηγό των κουκουλοφόρων»

Όχι στην άρση ασυλίας του Α. Γεωργιάδη που χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ «αρχηγό των κουκουλοφόρων» Facebook Twitter
0

Η Ολομέλεια της βουλής απέρριψε την πρόταση για άρση ασυλίας του Αδώνιδος Γεωργιάδη τον οποίο είχε μηνύσει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, επειδή τον είχε αποκαλέσει «αρχηγό των κουκουλοφόρων». Υπέρ της άρσης ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 80 ενώ 13 δήλωσαν «παρών» και ένας ψήφισε λευκό.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή, είχαν ταχθεί επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Να μην αρθεί η ασυλία του είχε ζητήσει ο ίδιος ο Γεωργιάδης, ο οποίος επικαλέστηκε

 το άρθρο 61 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «ο βουλευτής δεν καταδιώκεται, ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο, για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων».

Χαρακτήρισε δε το σχόλιο του για τον κ. Τρίμη «πολιτική κριτική».

Δεκτά έγιναν εν τω μεταξύ τα αιτήματα για άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη (148 υπέρ, 47 κατά και 1 λευκή ψήφος) και Χρήστου Κέλλα (159 υπέρ, 35 κατά, 1 «παρών» και μία λευκή ψήφος) για μηνύσεις που έχουν δεχθεί και αφορούν αντιδικίες τους με πολίτες, που σημειώθηκαν πριν την εκλογή τους ως βουλευτές. Ήρθη και η ασυλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Μιχάλη Κασή, για δύο περιπτώσεις που αφορούσαν τη θητεία του στη θέση του δημάρχου Ιωαννίνων και του προέδρου του τοπικού Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM