Σιούφας: «Να δοθεί στον Γιούνκερ η ελληνική ιθαγένεια»

Σιούφας: «Να δοθεί στον Γιούνκερ η ελληνική ιθαγένεια» Facebook Twitter
0

Με μία πρόταση, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Ελλάδα, επανακάμπτει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Ο κ. Σιούφας χαρακτηρίζει σημαντικό γεγονός την επίσκεψη εργασίας του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και πρώην Προέδρου του Eurogroup και ζητά να τον τιμήσουμε με το μετάλλιο της Βουλής και να του δοθεί τιμητικά η ελληνική ιθαγένεια.

Ο κ. Σιούφας τονίζει ότι ο κ. Γιούνκερ από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup χειρίστηκε την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους και το ελληνικό ζήτημα, με σύνεση και υπευθυνότητα, «τιμώντας το αξίωμά του, αναδείχθηκε σε κορυφαίο σύγχρονο ευρωπαϊστή» και «σε δύσκολες στιγμές για την χώρα μας δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη».

 «Με την στάση και τις δημόσιες δηλώσεις του, αποτέλεσε ένα σταθερό ανάχωμα απέναντι σε όλους εκείνους τους ανιστόρητους ευρωπαίους πολιτικούς, που εκτόξευαν απειλές για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη», σημειώνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, συγκρίνοντας τη στάση του κ. Γιούνκερ με στη στάση άλλων «ανιστόρητων», όπως τους χαρακτηρίζει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM