Που είναι στα αλήθεια η κρίση;

Που είναι στα αλήθεια η κρίση; Facebook Twitter
5

Είμαστε σε μια μάλλον περίεργη εποχή. Όχι απαραίτητα δύσκολη,σίγουρα όμως διαφορετική από αυτή που φανταζόμουν και εγώ και αρκετά παιδιά της γενιάς μου. Ίσως είναι και το γεγονός ότι συμπίπτει με μία εποχή γενικότερων αλλαγών,μιας και είναι η φάση του απογαλακτισμού απο το οικογενειακό περιβάλλον .Δυστυχώς η τωρινή οικονομική συγκυρία εκ πρώτης όψεως το κάνει λίγο πιο δύσκολο,ή μήπως όχι;


Είναι φορές που σκέφτομαι τη ζωή μου,τη ζωή των γνωστών και φίλων,κάνοντας κάποιες φορές και κάποιες συγκρίσεις. "Πού βρίσκομαι εγώ σε σχέση με τους άλλους;" Νομίζω ότι πολύς κόσμος το κάνει αυτό,έστω και ασυνείδητα. Έχω λοιπόν φίλους που δουλεύουν κανονικά,φίλους που δουλεύουν part-time, φίλους που είναι άνεργοι. Κάποιοι τυχεροί δουλεύουν πάνω σε αυτό που σπούδασαν και αγαπούν, άλλοι προσπαθούν να χωρέσουν τα όνειρα τους σε δουλειές που δεν τους αρέσουν, προσβλέποντας σε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Διάφοροι τύποι ανθρώπων, διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετικά βιώματα για τον καθένα.
Πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο είμαστε μια γενιά κακομαθημένη κατά βάση-ή καλομαθημένη αν το θέλετε-,μια γενιά που λίγο πολύ τα είχε στο πιάτο όλα (τα υλικά αγαθά κυρίως). Δεν κουραστήκαμε για πολλά πράγματα, το φαγητό δεν μας έλειψε ποτέ από το σπίτι, κατοχές, χούντες κλπ τα ακούγαμε μόνο σαν ιστορίες από τους γονείς μας και τους παππούδες μας.
Από την άλλη νομίζω πως έχουμε κάποια χαρακτηριστικά που έχω την αίσθηση ότι εξέλειπαν από προηγούμενες γενιές. Αυτό το "ολα στο πιάτο" μας έκανε απαθείς, ίσως λίγο αλαζονικούς, ίσως λίγο "στον κόσμο μας". Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Μας "υποσχέθηκαν" πολλά, ζώντας σε μία κοινωνία όπου κυριαρχούσε η αφθονία. Τα πτυχία μάς "εγγυούνταν" τη σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, τον παχυλό μισθό, την άνεση στη ζωή μας, το πάσει θυσία νησάκι μας το καλοκαίρι, τα ακριβά μας ρούχα ή τουλάχιστον έτσι μας είχαν κάνει να πιστεύουμε. Και έσκασε η κρίση και ξεφούσκωσε όλο αυτό το παραμύθι. Νομίζω ότι δεν έχουμε συνέλθει ακόμα από το σοκ, ότι ακόμα είμαστε σε φάση συνειδητοποίησης,δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια απάθεια. Ή απλά υπάρχουν ακόμα "έτοιμα" στην τράπεζα και δεν μας έχει αγγίξει η κρίση σε ανησυχητικό βαθμό.


Αυτό που μου κάνει όμως πραγματικά εντύπωση είναι το ότι εν τελει βλέπω πολλά παιδιά μπερδεμένα. Παιδιά που άλλα ήθελαν να κάνουν και άλλα κάνουν στην ζωή τους τελικά,παιδιά που σπουδάζουν σε σχολές και αντικείμενα εντελώς αδιάφορα για αυτά,απλά και μόνο γιατί αυτό "έχει ζήτηση","θα έχει σίγουρο μισθό" ή απλά γιατί αυτό αποφάσισαν η μαμά και ο μπαμπάς ότι θα είναι καλύτερο για το παιδί τους. Ξεχνώντας όμως μία συνιστώσα. Το ίδιο το παιδί. Ακόμα θυμάμαι μια θεία μου από το χωριό, να μου λέει "οικονομικά να σπουδάσεις αγόρι μου,εκεί είναι τα λεφτά!Δεν είδες και τον πατέρα σου πόσο καλά τα κατάφερε?" Εμένα φυσικά δεν μου έπεφτε λόγος σε όλο αυτο, λες και δεν επρόκειτο για τη δική μου ζωή.Αλλά ακόμα, ξεχνούσαμε και πόσο διαφορετικές εποχές ήταν εκείνες,σε σχέση με αυτές που διανύουμε τωρα. Δε νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα σωστής σύγκρισης.


Όλα αυτά τα χρόνια ξεχάσαμε ότι πρέπει να ακολουθούμε τις κλίσεις μας,τα ταλέντα μας, κρύψαμε βαθιά μέσα μας το ένστικτο μας και αφεθήκαμε να μας οδηγούν άλλοι, χωρίς να σκεφτόμαστε παρά πηγαίνοντας με την μάζα,με τον όχλο, μόνο και μόνο για μην διαφέρουμε, μόνο και μόνο για να είμαστε "in " και γαμ..τοι. Όλα για την εικόνα, χωρίς να κοιτάμε το μέσα μας. Και τώρα έχουμε σαστίσει γιατί βλέπουμε όλο αυτό να γκρεμίζεται, να μην έχει πια τη σημασία που του δίναμε αλλά αντιθέτως σιγά σιγά να αναθεωρούμε. Όσοι τουλάχιστον έχουν το θάρρος να το παραδεχτούν πρώτα από όλα στον εαυτό τους. Μια γνωστή μου, έχει πει πολλές φορές ότι η κρίση είναι ευκαιρία. Ευκαιρία για πολλά πράγματα, και η αλήθεια είναι ότι για πολύ καιρό δεν μπορούσα για ποιό λόγο θα μπορούσε να ισχύει αυτό. Με τον καιρό όμως αρχίζω να συμφωνώ όλο και περισσότερο μαζί της. Είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε από την τηλεόραση,την καφετέρια, το ατελείωτο και άσκοπο σερφάρισμα στο ίντερνετ και να βάλουμε επιτέλους το μυαλό μας να δουλέψει. Να αρχίσουμε να δημιουργούμε ,να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε πάλι όπως ονειρευόμασταν όταν ήμασταν παιδιά, να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε πράγματα χωρίς να το φόβο της αποτυχίας (γιατί μην ξεχνιόμαστε,πρέπει να είμαστε και τέλειοι σε ολα :P). Ίσως θα μπορούσαμε να ψάχνουμε εναλλακτικές, εφόσον δεν βρίσκουμε δουλεια. Ίσως μπορούμε εμείς να δοκιμάσουμε να δημιουργήσουμε τη δουλειά. Δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά,ειδικά όσοι από εμάς είναι άνεργοι. Ευκαιρίες υπάρχουν καθημερινά εκεί έξω. Ας απλώσουμε το χέρι μας και ας τις αρπάξουμε λοιπόν!

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
anonymous χαίρομαι που είσαι η γενειά των 30φεύγα και μιας και γω είμαι ο 30ήρθα τουλάχιστον συμφωνούμε ότι ναι με 150 χιλιάρικα πηγαίναμε μια 4μελής οικογένεια για 10 μέρες διακοπές σε lux ξενοδοχείο και πληρώναμε τον καφέ 750 δρχ κάποτε! ΟΜΩΣ εσύ είσαι η ηλικία που πρόλαβες να βάλεις βάσεις για το μετά. Σε αντίθεση με μένα και για τους μικρότερούς μου για να φτιάξουμε αυτές τις βάσεις που έχεις εσύ πρέπει να παίξεις τζόκερ! Είμαι 31 με μεταπτυχιακό που το πήρα δυστυχώς το 2009 (που άρχισαν οι χοροί όπως λες) και από τότε πέρασαν 4 χρόνια έχω στείλει περίπου 3000 βιογραφικά σε ΟΛΕΣ τις εταιρίες που σχετίζονται με το αντικείμενο μου και σε άλλες τόσες που ΔΕΝ σχετίζεται με το αντικείμενό μου και δεν έχω βρει δουλειά ούτε για δείγμα ρε παιδί μου!! Ούτε καν να με πάρουν να κάνω αέρα σε ψησίματα ή ούτε καν καλοκαιρινή εποχική δουλειά να ψεκάζω αντικουνουπικό σε ανθρώπους για να μην τους τσιμπάνε τα κουνούπια!! Τ Ι Π Ο Τ Α!!! Μηδέν zero cero κουλούρα στο πηλίκο πως αλλιώς να στο πω να το καταλάβεις!!!Στην αντίθετη όψη κάποιοι γνωστοί μου δεν έχουν κουνίσει ούτε καν το μικρό τους δαχτυλάκι και έχουν βρει δουλειές με 900+ ευρώ και ΟΛΟΙ οι γνωστοί μου από 35 και πάνω έχουν ΟΛΟΙ δουλειά και οι περισσότεροι έχουν γίνει και προϊστάμενοι στο αντικείμενό τους! Με ποιον τρόπο άραγε? Με το γνωστό σε όλους ΒΥΣΜΑ!Αυτό όμως που μου την σπάει ξέρεις ποιο είναι? Ότι δεν παραδέχονται ΠΟΛΛΟΙ ότι ναι ΜΟΝΟ με το βύσμα έγιναν πετυχημένοι (μέχρι στιγμής) και μου το παίζουν ότι ΟΛΟΙ είμαστε ίδιοι! Εσύ που παίρνεις 250 ευρώ ή 500 ή 700 ή 1200 με μένα που παίρνω ΜΗΔΕΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ είμαστε ίδιοι! ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ!!! E όχι αγαπητή μου διαφωνώ! ΔΕΝ είμαστε ίδιοι εσύ που έχεις κάνει 2-3 δουλειές με μένα που δεν έχω κάνει ούτε μία!!Τον τελευταίο καιρό έχω απελπιστεί τόσο που ΒΑΡΙΕΜΑΙ να ψάξω πια για δουλειά και έχω φτάσει σε σημείο να στέλνω 1-2 βιογραφικά τον μήνα και έχω τόσο πολύ free time (αυτές οι 8 ώρες της δουλειάς που ανάφερα και πριν) που για να τις γεμίσω πρεπει να βλέπω τηλεόραση, να πηγαίνω για καφέ και να λιώνω στο internet!! Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω έχω κάνει τα πάντα εκτός από ούλτρεξ όπως λέει και η διαφήμιση! Έχω εγκλωβιστεί δεν μπορώ να ξεφύγω πια!! Ούτε με το ζόρι θα πρέπει να γκαστρώσω μία απλά για να έχω κάτι άλλο να κάνω!! Αν όμως ήσουν και συ 4 χρόνια άνεργη και χωρίς παιδί θα το βλεπες αλλιώς φαντάζομαι έτσι?! Πόσο πια ακόμα ΚΑΙ ΚΑΛΑ θα λέω ότι έχω ψηλά το κεφάλι και θα λέω ΚΑΙ ΚΑΛΑ ότι είμαι αισιόδοξος?? Ε όχι ρε κοπελιά δεν είμαι!!! ΒΑΡΕΘΗΚΑ πια να το παίζω Ελληναράς cool που δεν τρέχει τπτ!! Γι' αυτό μην μου λες ότι είμαι χαμένη γενιά επειδή δεν σηκώνω κεφάλι και πίτσες μπλε οκ??
θα σου απαντησω λοιπον και γω καλε μου το εξης.Καταρχην και μονο επειδη ειπωθηκε συμφωνω για αυτο που λες με το βιζμα.Εχω παραδειγματακι ξαδερφη που μπηκε Ολυμπιακη στα 18 της με μεσον, ουτε καν με lower, ειναι πια 41...παιρνει συνταξη 1400 ευρω και κλαιγεται λεει γιατι δεν νιωθει παραγωγικη....αντιπαρερχομαι του οτι συνδικαλιζοταν τοσα χρονια και αρα το εξυνε...Μου βγαζω το καπελο οτι με μεσον στη ζωη μου δε μπηκα πουθενα.Οχι οτι δε το προσπαθησα...ας ειμαι χυμα και ειλικρινης.Απλα δε μπηκα.Αν ομως ημουν ανεργη αυτη τη στιγμη--και αυριο γινεται, αυτο το εζησα προ 3μηνου, και με τσαμπουκα ξαναπηρα τη δουλεια μου πισω--θα εφευγα φιλε.Αληθεια στο ΄λεω, αν δεν ειχα παιδι και ημουν οπως λες 4 χρονια ανεργη--δηλαδη εχεις ηδη χασει χαλαρα μια 3ετια--θα μαζευα τα μπογαλακια μου και τον πουλο.Θα επλενΑ πιατα, θα εστρωνα κρεβατια, αλλα εδω δε θα καθομουν.Και συγνωμη κιολας που καποιοι θα με πουν κοταρα και να κατσω να φαω τα σκατα εδω, αλλα αρκετα σκατα εφαγα στη ζωη μου και αν μπορω να την καλυτερεψω θα φυγω.Εχω μια ζωη και δε χωραει συναισθηματισμους τυπου αχ! πατριδα καημενη.....Αν αυριο μεινω ανεργη-οπως και τοσοι αλλοι εκει εξω--δε θα εχω να ταισω και να μεγαλωσω ενα παιδι.Και αυτο δεν ειναι απλο. Αν θα μπορουσα να φυγω θα το εκανα σημερα κιολας. Αλλα αυτο το παιδι εκει στα εξωτερικα καποιος πρεπει να το κοιταει ενω η μανα του θα εργαζεται. Και δεν υπαρχει κανενας.Γι αυτο σου λεω.Μαζευτα και δινε του...αληθεια πολυ φιλικα.Οσο αγγουρι και να ειναι, θελω να πιστευω οτι καποια στιγμη θα σου κατσει. Και τουλαχιστον οσους ξερω που φυγαν ειναι πολυ καλυτερα απο εδω. Για μενα η Ελλαδα δε πεθανε, αλλα γυρισε σε μια εποχη που δε μπορει να προσφερει τιποτα πια. Αν εμενα δε με νοιαζει για μενα, εχω ενα παιδι που θα ηθελα πραγματικα να μεγαλωσει με κοινωνικη προνοια, αξιοκρατια, και εκπαιδευση.Εγω ομως ειμαι εγω, και ειμαι ναι κοταρα να φυγω γιατι απλα ΔΕΝ ειμαι μονη.Αν ημουν ο 30ηρθα ουτε γραμμα δε θα εστελνα.....πολυ συνειδιτοποιημενα πια....δυστυχως...
Και όμως και αυτό το ενδεχόμενο της μετανάστευσης τόσα χρόνια το έχω ξεκοκαλήσει! Έχω διαβάσει άπειρα θέματα και άπειρες συμβουλες από άπειρα φόρουμς εντός και εκτός της χώρας αλλά και πάλι το πράγμα κολάει και η αιτία είναι ίδια! Αν δεν έχεις και εκεί μέσον ή δεν έχεις λεφτά για τα πρώτα βασικά σου έξοδα απλά δεν κάνεις τίποτα! Έχω γνωστούς που πήγανε σε συγγενείς που πήγαν Γερμανία και Αυστραλία και μετά από 3 μήνες εγκαταστάθηκαν και σε θέματα στέγασης και σε θέματα εργασίας. Έχω έναν άλλον γνωστό που μέσω σκάιπ τον προσλάβανε από Ελλάδα και πήγε Ολλανδία (συστημένα βέβαια) και εγκαταστάθηκε και αυτός. Έχω και άλλους 2 γνωστούς μου οι οποίοι έκαναν αυτό ακριβώς που είπες και συ, μάζεψαν 5-6 χιλιάρικα ευρώ και πήγαν 2-3 μήνες έξω να ψάξουν χύμα σε φαστ φουντάδικα, εστιατόρια και τέτοιου είδους δουλειές και μάντεψε... δεν τους πήρε κανείς!! Γιατί πολύ απλά δεν έγινε κάποια πρώτη κίνηση από εδώ για να φύγουν για έξω! Με πιάνεις?Οπότε αυτό το χύμα κατάσταση να πάω σαν χίπις με το στυλάκι "Γεια σας είμαι ο Τσιτσιδόπουλος και ήρθα από Ελλάδα, μιλάω σπαστά την γλώσσα σας και ήρθα για να με προσλάβετε στο κατάστημά σας" απλά έξω δεν υφίσταται!! Αυτή είναι η μία αιτία που δεν θα το έκανα. Η άλλη αιτία είναι γιατί δεν έχω αυτά τα 5-6 χιλιάρικα για να πάω να δοκιμάσω έξω! Οπότε τζίφος και η μετανάστευση για μένα! Πιο λογική μου φαίνεται για σένα η μετανάστευση που μπορεί να έχεις μαζέψει και κανένα φράγκο στην άκρη παρά για μένα που το χαρτί μισδοδοσίας μου τόσα χρόνια λέει μηδέν!!Μην το ψάχνεις κοπελιά δεν υπάρχει σωτηρία! Το μόνο που εύχομαι και προσεύχομαι κάθε μέρα είναι οι γονείς μου να ζήσουν για άλλα 50 χρόνια γιατί αλλώς θα αρχίσουμε να σκοτώνουμε για να επιβιώσουμε σε λίγο καιρό... δυστυχώς...
Απ' ότι καταλαβαίνω το άρθρο σου αναφέρεται κυρίως σε ανθρώπους "υψηλού" κοινωνικού status βλέπε Γλυφάδα, Βούλα, Κολωνάκι, Φιλοθέη, Κηφισιά. Βεβαώς και μας "υποσχέθηκαν" πολλά και βεβαίως η θεία σου έλεγε να σπουδάζεις οικονομικά σαν τον πατέρας σου εννοόντας ότι ο ίδιος ο πατέρας σου θα σε βοηθούσε να πετύχεις και συ μέσα από τις γνωριμίες του, δεν περίμενε από το μηδέν να γίνεις Bill Gates γιατί ακόμα και η Αθήνα (Β.Π - Ν.Π και κάποια δυτικά κυρίως) είχε φτάσει σε σημείο να θυμίζει χωριό μιας και λίγο πολύ η κάθε "πετυχυμένη οικονομικά" οικογένεια είχε και καμιά 100αρια "υποψήφια βύσματα" που θα σε βοηθούσαν να γίνεις και συ πετυχυμένος σαν τον πατέρας σου. Αυτό το αναφέρω για να πω ότι ανέκαθεν και από παλιά αυτός που δεν είχε προϋπηρεσία δεν μπορούσε να βρει δουλειά δεν είναι φαινόμενο της κρίσης. Όμως παλιά είχε πληθόρα επιλογών από βύσματα που και φραπέ να μην ήξερες να φτιάχνεις μπορεί να δούλευες στα μεγαλύτερα μαγαζιά όπως ισχύει και τώρα αυτό αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό.Δυστυχώς αυτή την εποχή από την καφετέρια, την τηλεόραση και το internet δεν μπορείς να ξεφύγεις. Πως να το κάνουμε τώρα αυτές τις 8 ώρες καθημερινά που θα έπρεπε να δούλευες όσο έξυπνος και πρωτότυπος να είσαι δεν μπορείς κάθε μέρα συνέχεια να κάνεις κάτι διαφορετικό και καινούργιο αυτές τις 8 ώρες! Απλά δεν γίνεται!Επίσης δεν γίνεται να δοκιμάζεις πράγματα και ευκαιρίες χωρίς να έχεις τον φόβο της αποτυχίας. Μακάρι όλοι οι άνεργοι να ανοίγαμε ένα κουτούκι και ένα donutάδικο αλλά πρώτον δεν έχουμε τα λεφτά και δεύτερον είναι αβέβαιο κατά πόσο θα πάει καλά. Δυστυχώς όσο έξυπνοι και πρωτότυποι να είμαστε δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια της επένδυσης. Για να αρπάξεις όπως λες φίλε μου πρέπει να έχεις βαθειά τσέπη! Οπότε πάλι tv, internet και καφετέρια! Με πιάνεις?!Αυτά περαστικά μας..
Δεν ειδα πουθενα ταμπελακι Βορειων προαστειων η Νοτιων αγαπητε.Και αυτα που θα διαβασεις παρακατω δεν ειναι απο εναν ανθρωπο ουτε της Εκαλης, ουτε της Γλυφαδας.Ειναι απο καποια στα 30φευγα της απο τη μεση ταξη.Αν καποιοι εχουν να συγκρινουν ποσο γαματα περασαν στην προ-κρισης Ελλαδα ειναι οι 30φευγα.Οι 30φευγα λοιπον τελειωσαν το σχολειο με αυτο ακριβως το πακετακι...Μαθε γλωσσες, παρε ενα σκασμο εφοδια, βγαλε ενα καλο πανεπιστημιο, πληρωσε ενα εναλλακτικο ΙΙΕΚ, κανε ενα μετα πτυχιακο--που καποιοι καναν το σκατο τους παξιμαδι για να σπουδασουν εξω τα παιδια τους κ ηταν μεσαια ταξη, αν κ γω δε τα καταφερα να παω---βρες ενα μπατζανακι να σε χωσει σε μια δουλεια-δημοσιο κατα προτιμηση για να ξυνεσαι-, η εν τελη μπες σε μια δουλεια και αν δε σ αρεσει κανε κατι αλλο, ή απλα αλλαξε δουλεια...Αυτο οσον αφορα την επαγγελματικη αποκατασταση των 30φευγα στην πλειοψηφια.Οι 30φευγα παντα ειχαμε λεφτα στη τσεπη. Απο πολυ πριν την φουσκα. Απο τοτε με τις δραχμες που με 5000δρχ, σημερα περιπου 15ευρω, βγαιναμε πουσουκου, ψωνιζαμε στην Αθηνα καθε Σαββατο και βγαιναμε βραδυ και τις 3 μερες.Αυτο το νταβαντουρακι συνεχιστηκε και τα υπολοιπα χρονια.Ειχες ανεση, οχι των ΒΠ αλλα ανεση ειχες γιατι η φουσκα των γονιων σου ζουσε μεγαλες στιγμες!!!Επισης καθωτι τοτε η νυχτα ηταν στα πολυ σουπερ της ολοι σχεδον δουλευαμε βραδυ. Εγω προσωπικα στα 25 μου και πρωι και απογευμα και βραδυ....Με μια διαφορα...το εκανα γιατι γουσταρα, ημουν 25, εβγαζα απο παντου, δεν ειχα υποχρεωσεις και το χρημα ερεε στην αγορα.Το 2009 σκαει το kinder εκπληξη...που ειμαι σε δουλεια 5 χρονια και ξαφνικα γινομαι 3μερη....Και που παραιτουμαι, παιρνω και ταμειο, παιρνω και αποζημειωση.Και απο το 09 και μετα γ@μιετ@ι το συμπαν.Γιατι η φουσκα ξεκιναει να χανει και γιατι αρχιζουν τα νταουλια...σιγα αλλα σταθερα.Αν καποιος εχει να συγκρινει, να συγχιστει και να τραβαει τα μαλλια του στο πως περασε προ κρισης ειναι απο μια ηλικια 31 κ πανω....ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΩΡΑ.θες κακομαθημενοι? Θες αβουλοι? Θες Καλοπερασακηδες?Οπως θες πεστους.Ομως αυτο που συμβαινει τωρα δεν ειναι ευκαιρια για κανενα ταβλι και κανενα καφε και κανενα ιντερνετ.Τι παει να πει ''δε μπορεις να ξεφυγεις''...Δε μπορει να ξεφυγει αυτος που σερνεται ολη μερα στη καφετερεια? Τον εχουν δεσει χειροποδαρα μηπως?Μηπως ακομα πιστευουν καποιοι οτι θα τους ξελασπωσουν οι γονεις τους με τη κουτσουρεμενη πλεον συνταξη?Δεχομαι μονο να μου πεις ''τραβιεμαι σα τον μλκ ολη μερα να στελνω βιογραφικα και δε χτυπα τηλεφωνο.''Δεχομαι να μου πεις ''μου χουν γ@μησει τη ψυχολογια γιατι δε παιζουν λεφτα, δε παιζει ορεξη, δε παιζει τιποτα''Αυτο δεχομαι...Δεχομαι να ξυπνησει η κακομαθησια της γενια μου και να δωσει κατι απο ψυχη , κατι απο εθελοντισμο, κατι απο ανθρωπια, και να φωναξει ρε φιλε.ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ...ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ.ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ.ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΘΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΥΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΗΣ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΜΠΥΡΑ-ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΒΑΖΩ Κ ΜΕΝΑ ΜΕΣΑ.ΒΓΑΙΝΑΝ -αφου το τοποθετησες λοιπον πριν- ΟΙ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΤΣΑΝΤΑ LOUI VUITTON ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ PRADA ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ CHECK IN ΜΕΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK?Καντε μου τη χαρη.Ευκαιριες υπαρχουν.Για πολλα πραγματα εκει εξω.Θελει ορεξη και ψαξιμο και λιγο καλη ψυχολογια, ενα τσικ.Μας εχουν ξεφτυλισσει σαν γενος σχεδον και αντι να ξεσηκωθουμε μου λες δεν μπορεις να αποφυγεις την τιβι, το ταβλι, τον καφε το ιντερνετ.Σορυ φιλε, εισαι λαθος.Και δεν ειμαι καν βολεμενη.Ειμαι ανυπαντρη μαμα με κορη 3,5 χρονων, με δουλεια που μπορω να παρω ποδι ανα πασα ωρα και στιγμη, ανασφαλιστη εδω και εναμιση χρονο και δε δεχομαι εκπτωσεις αν μπορω να αλλαξω ουτε τη νοοτροπια του Ελληναρα, ουτε και το μελλον του παιδιου μου.ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΦΑΣΚΕΛΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ..ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΟ.