Ο RZA έρχεται στην Αθήνα

Facebook Twitter
0


Ο θρυλικός RZA των Wu-Tang Clan αλλά και βραβευμένος με Grammy παραγωγός από τη Νέα Υόρκη, γνωστός από τα σάουντρακ των ταινιών «Kill Bill», «Afro Samurai», «Blade» και «Ghost Dog», θα είναι στην Αθήνα το Σάββατο 27 Ιουνίου για την τελευταία συναυλία του καλοκαιριού στον χώρο του Gagarin.

Κορυφαίος μουσικός και παραγωγός, ο RZA -κατά κόσμον Robert Fitzgerald Diggs- είναι μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει η hip hop σκηνή και έχει να επιδείξει έντονη και πολυποίκιλη δραστηριότητα, από το 1989, όταν ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική, μέχρι σήμερα.

O RZA (κατά κόσμο Robert F. Diggs) κατάγεται από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους hip hop παραγωγούς όλων των εποχών και ο ηγέτης του θρυλικού συγκροτήματος των WU-TANG CLAN (που πήραν το όνομά τους από μία ταινία kung fu, μιας και όλοι είναι μεγάλοι φαν του συγκεκριμένου είδους) με σχεδόν όλες τις παραγωγές των άλμπουμ και solo projects τους να περνάνε από τα μαγικά του χέρια, με πιο ξεχωριστή την περίπτωση του κλασικού και πολυ-πλατινένιου «Enter the Wu-Tang (36 Chambers)», ενός δίσκου που αποτέλεσε ορόσημο για τη σκηνή της Ανατολικής Ακτής των '90s.

Το 1999 είναι η χρονιά που ο RZA μπαίνει πολύ επιτυχημένα στον κόσμο του κινηματογράφου. Η ενασχόλησή του αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα, τόσο με τη σύνθεση σάουντρακ όσο και με εμφανίσεις σε πολύ γνωστές ταινίες (όπως η πολύ χαρακτηριστική στο «Coffee and Cigarettes» του Τζάρμους, δίπλα στον Μπιλ Μάρεϊ, και η πιο πρόσφατη στο «American Gangster» με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον και Ράσελ Κρόου).

Η σύνθεση μουσικής της ταινίας «Ghost Dog» (επίσης του καλού του φίλου Τζιμ Τζάρμους) και η zen εμφάνισή του, με στολή παραλλαγής, δίπλα στον Φόρεστ Γουίτακερ παραμένουν κλασικές μέχρι σήμερα. Το ίδιο ισχύει και με τις μετέπειτα συνθέσεις του για τις δύο ταινίες «Kill Bill» του Κουέντιν Ταραντίνο. Πολύ αξιόλογη είναι η συνεισφορά του (τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ηθοποιός) στα «Blade», «Afro Samurai», «Miami Vice», «Unleashed» και άλλες. Οι τεχνικές και η φαντασία του στην παραγωγή τον κατατάσσουν στους κορυφαίους, με τις επιρροές του να προέρχονται από πολύ σπουδαίους μουσικούς όπως οι Brian Eno, Mark E. Smith και Augustus Pablo.

Ο ερχομός του λοιπόν στην Αθήνα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές για αυτούς που αγαπούν το hip hop. Τη συναυλία θα ανοίξουν τρία ονόματα της εγχώριας hip hop σκηνής: οι Flowjob, οι Univers και οι Ntopaz.

Ι. Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205.

Μ.Κ.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ