Ακύρωση Rockwave

Facebook Twitter
0

 

Άραγε τι γίνεται σε άλλα Ευρωπαϊκά Festivals όταν ο καλός Θεούλης ανοίξει τους ουρανούς και μας βάλει τις φωνές ; Ακυρώσεις ή Singing in the rain ; Ψάξαμε σε διάφορα Festivals ανά την Ευρώπη και σας παρουσιάζουμε παρακάτω κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις.

Από τα σχόλια που έχουμε λάβει, είναι φανερό ότι σχεδόν κανένας δεν αποδέχεται σαν δικαιολογία ακύρωσης μιας ολόκληρης μέρας ενός φεστιβάλ μια ξαφνική κακοκαιρία. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται τα περισσότερα φεστιβάλ στην Ευρώπη και δεν είναι λίγοι όσοι έχουν αποκτήσει την εμπειρία και από πρώτο χέρι. Επομένως, όταν λέμε το αυτονόητο - ότι δεν είναι δυνατόν να κλείνουν τα πάντα επειδή έβρεξε δυνατά για λίγη ώρα - δεν κάνουμε "επίθεση" στη Didi (ή σε όποιον άλλο διοργανωτή βρεθεί αύριο στην ίδια θέση), αλλά εκφράζουμε την κοινή λογική και τη δίκαιη αγανάκτησή μας.

Άλλωστε, τι πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικό για όλους εμάς τους μουσικόφιλους ; Να γκρινιάζουμε στους διοργανωτές συναυλιών ή να βλέπουμε τελικά τις συναυλίες, που επιλέγουμε και περιμένουμε τόσους μήνες για αυτές ; Το ζητούμενο είναι η νοοτροπία και όχι μια ή δύο συγκεκριμένες Εταιρείες.

Τι γίνεται δηλαδή στα φεστιβάλ της Αγγλίας (T in the Park, Glastonbury, Reading κ.α.), της Δανίας (Roskilde), και όλης της Βόρειας Ευρώπης όταν οι βροχές και οι καταιγίδες μπορεί να μη σταματάνε και καθόλου σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης; Βάζουν λουκέτο; Αν γινόταν αυτό, νομίζετε ότι τα εισιτήρια τους θα εξαφανίζονταν κάθε χρόνο σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που βγαίνουν στο εμπόριο

Αυτές τις ημέρες κάναμε μια έρευνα σε διάφορα Festivals ανά την Ευρώπη για να δούμε αν αντιμετώπισαν αντίστοιχες καταστάσεις και αν υπήρξαν ακυρώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

- Αρχικά, διαβάσαμε μπόλικα άρθρα για ένα από τα κλασσικά Rock Festivals της Σουηδίας, το Sweden Rock Festival (Heaven & Hell, ZZ Top, In Flames, Twisted Sisters). Την πρώτη μέρα του Festival, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009 έβρεχε για αρκετές ώρες, χωρίς να υπάρξει κάποια ακύρωση εμφάνισης.

- Στο Southside Festival, στη Νότια Γερμανία (19 - 21 Ιουνίου 2009), όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, οι Keane παίζουν το "Somewhere Only We Know" και ο κόσμος χορεύει υπό βροχή.

 

Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στο Southside Festival του 2007, μια μεγάλη καταιγίδα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην τέντα μιας σκηνής, με αποτέλεσμα να πεταχθούν κάποια κοντάρια, που κρατούσαν την τέντα και να σκοτωθεί ένας άνθρωπος από αυτό το γεγονός. Όλες οι εμφανίσεις αυτής της σκηνής ακυρώθηκαν, όπως είναι κατανοητό. Οι 2 κεντρικές σκηνές είχαν πολύ σοβαρές ζημιές, αλλά διορθώθηκαν και το Festival έγινε κανονικά.

- Στο φετινό Glastonbury Festival (24 - 28 Ιουνίου) οι 137.500 fans απόλαυσαν έναν από τους καλύτερους καιρούς, που έχουν δει στο συγκεκριμένο Festival. Προσέξτε τώρα: Την Πέμπτη 25/06 το βράδυ και την Παρασκευή 26/06 το πρωί υπήρξαν μεγάλες καταιγίδες, αλλά επειδή το υπόλοιπο της Παρασκευής και το Σαββατοκύριακο δεν έβρεξε, ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος. Όπως γράφει η Daily Telegraph, μια κοπέλα που ήταν στο Festival έλεγε : Glastonbury wouldn’t be Glastonbury without rubbish weather. Without the mud it’s no fun.”

- Το 2007, στο Roskilde Festival, ένα από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά Festivals που γίνεται στη Δανία έριξε τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής (περίπου 95 mm). Μάλιστα για μια ολόκληρη μέρα δε σταμάτησε καθόλου να βρέχει. Παρ' όλα αυτά, το Festival πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Άρα, χωρίς καμία αμφιβολία, όταν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία, η βροχή και το χαλάζι αντιμετωπίζονται μια χαρά και χωρίς "υπεράνθρωπες" προσπάθειες. Αν όμως, όπως έχουμε συνηθίσει, ποντάρουμε στον καλό μας τον καιρό και στην καλή μας τύχη τότε κανείς δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι θα δούμε αυτό που έχουμε χρυσοπληρώσει. Φαίνεται, άλλωστε, ότι κοστίζει λιγότερο να ακυρώσεις μια συναυλία από το να πάρεις τα μέτρα σου για να αντιμετωπίσεις το απρόοπτο.

( Το κείμενο απο το πολύ καλό μουσικό  site http://www.mixgrill.gr/)

 

Y.Γ1

Ήμουν ένας απο αυτούς που ταλαιπωρήθηκα στην Μαλακάσα την 2η μέρα του Rockwave που τελικά δεν έγινε .Κόσμος απο Θεσσαλονίκη , Καβάλα , Λάρισα μετά απο ώρες ταξίδι να τους ανακοινώνεται ότι μια τρίωρη βρόχή ήταν ικανή να ματαιώσει το "μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας"

Υ.Γ2

Η Didi music είναι μια σοβαρή εταιρεία αλλά αυτό δεν αρκεί.Η σύγκριση με το εξωτερικό είναι μοιραία.Δεν είμαστε στο 1995 που βλέπαμε ένα καινούριο όνομα και κάναμε "ΑΑΑΑ".Αν θέλουμε μαζεύουμε λεφτά παίρνουμε ένα αεροπλανάκι και με φθηνότερο(!!!!) εισιτήριο βλέπουμε ένα σκασμό ονόματα

Υ.Γ

Ακραίο καιρικό φαινόμενο μια μπόρα τον Ιούνιο στην Ελλάδα ;

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ