Έκθεση ιδεών :Πως θα περάσεις το καλοκαίρι με την οικογένεια σου

Facebook Twitter
0

 

(μία ροκ οικογένεια)

 καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι μου θα είναι πολύ όμορφο .Η μαμά και ο μπαμπάς αγαπούν πολύ το ροκ , αλλά αγαπούν πολύ και εμένα .Έτσι θα με πάρουν μαζί τους σε όσες συναυλίες πάνε φέτος το καλοκαίρι

 

Στο πρώτο live  που θα πάμε(συγγνώμη για την ξένη λέξη αλλά έτσι μου το έχουν μάθει)  θα είναι στο Billy Idol.Ο μπαμπάς εδώ και μέρες προσπαθεί να χάσει κιλά γύρω από την μέση για να μπει σε ένα δερμάτινο παντελόνι που είχε αγοράσει το 1985 στο Άμστερνταμ. Η μαμά στηρίζει τον μπαμπά σε αυτή την προσπάθεια και μαγειρεύει υγιεινά για όλους μας κάθε μέρα .Μπορεί να είμαι το παιδί που έχει φάει τα περισσότερα μαρούλια στην τάξη μου τον τελευταίο μήνα .Η μαμά λέει ότι κάνουν καλό αλλά εγώ ξέρω ότι δεν είναι για το καλό μας , αλλά για το καλό του μπαμπά όμως το βουλώνω γιατί θέλω να είμαστε ενωμένη οικογένεια ,στα εύκολα και στα δύσκολα στα καλά και στα κακά όπως μάθαμε στο μάθημα της οικιακής οικονομίας.

 

Την τελευταία φορά όμως που φάγαμε μαρουλοσαλάτα με τόνο δεν άντεξα και τον κάρφωσα τον μπαμπά. Είπα μπροστά σε όλους ότι τον έπιασα το βράδυ να τρώει πίτσα όταν όλοι κοιμόμασταν .Ο μπαμπάς δεν το αρνήθηκε , αλλά μου είπε ότι δεν θα με πάρουν μαζί τους στους Aerosmith .Τότε και εγώ έβαλα τα κλάματα , άρχισα να σκούζω και να καρφώνω όλες τις φορές που έπιασα το μπαμπά να τρώει στα κρυφά , αναφέροντας ένα , ένα τα φαγητά (έχω φωτογραφική μνήμη). Τότε η μαμά γύρισε με αυστηρό βλέμμα και του είπε «Έτσι δεν θα μπεις στο δερμάτινο»

 

Ο μπαμπάς χαμήλωσε το κεφάλι και επικράτησε σιωπή. Αυτή η μουγκαμάρα θα λέγαμε που κανείς δεν λέει τίποτα και θες να ανοίξεις την πόρτα , να φύγεις τρέχοντας από το σπίτι  αλλά που να πας ;Ευτυχώς άνοιξε η πόρτα και μπήκε η αδερφή μου .Άπλωσε τα πόδια στον καναπέ και μας είπε «Μαθουσάλες» .Όταν ρώτησα τον μπαμπά τι σημαίνει αυτή η λέξη δεν μου είπε αλλά κατάλαβα ότι σημαίνει κάτι κακό γιατί ο μπαμπάς της είπε «Κομμένο το χαρτζιλίκι για μια εβδομάδα».Τότε η αδερφή μου κλείστηκε μέσα στο δωμάτιο της και έβαλε τέρμα το τελευταίο της αγαπημένο κομμάτι , που έχει επαναστατικούς στίχους και μάλλον θα την αφορίσουν όπως λέει η θεία μου .Άρχισε να ουρλιάζει «Κορίτσι πράμα στην κοινωνία αντρών να επιβιώνω από θαύμα»

 

Τότε ο μπαμπάς γύρισε στην μαμά και είπε «Είναι δυνατόν αυτή η σκυλού να είναι κόρη μας ;Μήπως το έκανες με άλλον;».Έγινε χαμός η μαμά άρχισε να το λέει χοντρό και εγώ ρωτούσα «Τι έκανες με άλλον ;» αλλά κανείς δεν μου έδωσε σημασία .Ο καβγάς σταμάτησε απότομα όπως ξεκίνησε .Ο μπαμπάς πήγε στο εργαστήριο , που πάει μετά από κάθε καβγά και συνέχισε να φτιάχνει ένα ντουλάπι ( που μεταξύ μας πέντε μήνες αυτό κάνει )τραγουδώντας το Crazy των Aerosmith.

«I go Crazy , crazy baby you turn it on .You turn it on then you gone»(συγγνώμη για τα αγγλικά αλλά πώς να σας τα γράψω ;).

«Μπαμπά συγγνώμη που σε κάρφωσα» του είπα «αλλά έχω σιχαθεί το μαρούλι» .Τότε αυτός με αγκάλιασε και μου είπε εντάξει δεν τρέχει τίποτα , μάλλον θα αγοράσει κανένα δερμάτινο παντελόνι από το τηλεμαρκετινγκ που έχουν λάστιχο στην μέση για να χωράνε όλοι.

«Άντε κάντο τόσο καιρό μας πρήξατε με το μαρούλι» πήγα να του πω αλλά το βούλωσα γιατί με την δεύτερη βλακεία δεν θα έβλεπα τους Aerosmith ούτε με κιάλια φέτος .Ενώ τώρα θα τους δω πάνω στην πλάτη του μπαμπά όπως στο τελευταίο live του Iggy Pop που μας έριξαν κάτω στο last for life κάτι κάφροι που δεν σέβονται όταν βλέπουν οικογένειες σε συναυλίες (κόψτε μου μονάδες για το κάφρε , δεν με νοιάζει. Πως αλλιώς να τους πω ;)

 

 

 

Εκτός από Billy Idol και Aerosmith θα πάμε και Scorpions στην Πρέβεζα! Ναι διαλύονται και θα παίξουν σε όλη την Ελλάδα , φέτος .Στην Πρέβεζα είναι και η θεία μου , η αδερφή του πατέρα μου .Θα έρθει και αυτή στην συναυλία όχι επειδή της αρέσουν (η Νατάσα Θεοδωρίδου της αρέσει) αλλά θα πάρει προσκλήσεις  γιατί δουλεύει στο Δήμο. Θα πάρει και για εμάς , όχι ότι είμαστε οικογένεια τζαμπατζίδων (άμα δείτε τι εισιτήρια έχει κορνιζάρει ο μπαμπάς και τα έχει κρεμάσει πάνω από τον απορροφητήρα θα τρελαθείτε! )αλλά αφού μας είπε δεν είναι εποχές να αρνείσαι το τσάμπα

Στην συναυλία των Scorpions θα ερχόταν και η γιαγιά μου αλλά δεν επιτρέπονται τα καρεκλάκια .Γκρίνιαξε αλλά θα της περάσει. Όπως κάθε φορά

 

Τέλος αυτό που περιμένω με μεγάλη αγωνία είναι ο Ozzy τον Σεπτέμβρη  .Η μαμά είπε ότι δεν είναι συναυλία για παιδιά και δεν θα με πάρουν .Ο μπαμπάς λέει ότι ίσως φοβηθώ και καλύτερα να μείνω σπίτι .Έτσι και δεν με πάρουν θα τους το βγάλω ξινό .Όταν ρώτησα τι να φοβηθώ   η μαμά μου είπε «επειδή καταπίνει νυχτερίδες και γενικά δεν είναι live για παιδιά άσε που θα έχουν ανοίξει τα σχολεία και θα έχω διάβασμα». Νυχτερίδες εε ;;Όταν με πήγαιναν στο σκυλάδικο και η άλλη πετούσε πάνω απ τα κεφάλια μας και όλοι φώναζαν «άμα πέσει τσακίστηκε και μας τσάκισε» , ήταν καλά τότε εεε;; Βέβαια ήταν καλά γιατί κάνανε το χατίρι της αδερφής μου. Τι κακό έχουν οι νυχτερίδες ;

 

Αυτά καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι , μακάρι να πάμε σε όλα τα live , να μην βρέξει και να μείνουμε ενωμένη οικογένεια (αν και το τελευταίο δεν το βλέπω αν δεν με πάρουν στον Ozzy)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ