Λάζαρε δεύρο έξω

Facebook Twitter
0

UP

O Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ έβαλε τα στήθη του μπροστά στα ΜΑΤ και στους αστυνομικούς που πήγαν στο γήπεδο του Ελληνικού για να σταματήσουν την απεργία των αμοιβομένων καλαθοσφαιριστών. Τι θλιβερό θέαμα να βλέπεις αθλητές να πλακώνονται και να τσαμπουκαλεύονται με ένστολους. Ακόμα πιο θλιβερό είναι να βλέπεις ένστολους να κάνουν μαγκιές, από αυτές που ξέρουν πολύ καλά, σε αθλητές. Ο Λάζος, ο τελευταίος των ρομαντικών δε ζήτησε τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα. Εδώ βέβαια, σε περίοδο κρίσης, όταν βλέπεις τους πάντες στο δρόμο και σε απεργία, από οικοδόμους και συνταξιούχος μέχρι απολυμένους της ΑΣΠΙΣ και φορτηγατζήδες, μπαίνεις στο δίλημμα και ρωτάς αν όντως τα έχουν ανάγκη οι μπασκετμπολίστες. Πιστεύω πως δεν υπάρχουν πολλοί Σπανούληδες στο ελληνικό μπάσκετ και συνεχίζω. Ο Λάζαρος ζήτησε κάποια πράγματα που θεωρούνται βασικά. Όπως τη θεσμική λύση των προβλημάτων των μπασκετμπολιστών. Την ασφάλιση τους, την πιο ελεύθερη μετακίνηση τους άμα τη λύσει του συμβολαίου τους και την εγγυητική που πρέπει να έχει κάθε ομάδα για να παίζει στο πρωτάθλημα. Και είχε τα cojones να φύγει από τον ΠΑΟΚ, από το σωματείο που είχε χαρίσει την αμοιβή του, τη χρονιά που δεν είχαν λεφτά να πετάξουν από Θεσσαλονίκη-Aθήνα που λέει και ο λόγος, επειδή κατέβηκε να παίξει το Σάββατο με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, με τους ξένους και το εφηβικό. Ο Λάζαρος ήταν ο μόνος που τα έβαλε με το Βασιλοπουλεϊκο και δεν τον ένοιαξε επί της ουσίας για την πάρτη του. Τσαντίστηκε που δεν τίμησαν την απεργία. Και οι ‘φίλοι‘ του και οι συμπαίκτες του και η ομάδα του. Γι’αυτόν η απεργία ήταν σημαντικότερη από το όποιο χρηματικό πρόστιμο και την όποια αφαίρεση βαθμών. Και ας του τα σούρουν τώρα οι του ΠΑΟΚ για τους Δονκιχοτισμούς του. Πάντως, απ’ότι φαίνεται, ξενέρωσε άσχημα με αυτό που έκανε και αγαπούσε. Την ίδια ώρα κάποιο όργανο του έκανε μήνυση και στο Ελ. Βενιζέλος τον περίμεναν άλλοι αστυνομικοί για να τον οδηγήσουν στο Αυτόφωρο.

DOWN

Ο Νίκος o Νιό(μ)πλιας. Δε θα ήθελα να είμαι στη θέση του με τίποτα. Στο χτεσινό ματς τον έπιασε τρικυμία εν κρανίω, εμφανίστηκε χωρίς plan b σε περίπτωση που θα βρισκόταν πίσω στο σκορ, εδώ που τα λέμε δεν είχε καν plan a, όπως εμφανίστηκε η ομάδα του στο γήπεδο. Τα προβλήματα τραυματισμών που είχε ο ΠΑΟ τα ήξερε και ήταν δικό του θέμα το πως θα τα διαχειριστεί. Ο ίδιος με δηλώσεις του είπε πως η ομάδα δεν είχε πλάνο. Λες και δεν ήταν δική του δουλειά να έχει πλάνο και στρατηγική. Tέλος πάντων. Ο Νιό(μ)πλιας δεν είχε ιδέες, δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει κάτι στην ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε που όπου να’ναι θα βγει από τον αυτόματο πιλότο που βρίσκεται από τη στιγμή που έφυγε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟ, δεν είχε φρεσκάδα και εντέλει η παραμονή του στον πάγκο του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι το δώρο που περιμένει ο Ολυμπιακός για να είναι στο +7 τα ξημερώματα της επόμενης Κυριακής που αλλάζει και η ώρα. Ο Μαυρίας, ο άμοιρος, τι φταίει να καεί στα 16 του?

Θ.Κ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ