Την άρση ασυλίας των 6 της Χ.Α. αποφάσισε η Βουλή

Την άρση ασυλίας των 6 της Χ.Α. αποφάσισε η Βουλή Facebook Twitter
0

UPDATE:

Στη διάθεση της δικαιοσύνης βρίσκονται οι έξι χρυσαυγίτες βουλευτές, μετά την απόφαση για άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή.

 

Πρόκειται για τους Ευστάθιο Μπούκουρα, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

 

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής από τις 11 το μεσημέρι και δεν διήρκεσε πολύ. Ακολούθησε ψηφοφορία, όπου αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας των βουλευτών.

 

Στην Ολομέλεια μίλησαν, από τους 6, οι  Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας, ενώ δεν θέλησαν να μιλήσουν Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, και Γιώργος Γερμενής.

 

Οσον αφορά τους Κασιδιάρη και  Παναγιώταρο, έκαναν λόγο για «σκευωρία σε βάρος τους». Ο Η. Κασιδιάρης μάλιστα είε ότι η Χ.Α δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για να μην νομιμοποιήσει την κατάλυση του πολιτεύματος που επιχειρείται με τις διώξεις σε βάρος της ΧΑ.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί ήδη την άρση της ασυλίας των έξι και Ολομέλεια σήμερα είχε την τελική κρίση.

Άρση ασυλίας αποφασίστηκε επίσης και για τους βουλευτές Μ. Ταμήλο της Ν.Δ. και Χ. Κέλλα της Ν.Δ. Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Αμανατίδη τάχθηκε η Βουλή, καθώς η πρόταση πήρε μόνο 4 θετικές ψήφους.


Update: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των 6 της Χρυσής Αυγής. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η καταμέτρηση των ψήφων.


Αυτή την ώρα η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των 6 βουλευτών της Χ.Α. εκ των οποίων τέσσερις τοποθετήθηκαν επί του αιτήματος, όπως είχαν δικαίωμα. Δεν θέλησαν να κάνουν χρήση της δυνατότητας να μιλήσουν οι βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, και Γιώργος Γερμενής.

Η Κ.Ο. της Χ.Α. αποχώρησε αμέσως μετά από την αίθουσα και δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM