Επιδημία δάγκειου πυρετού στην Ταϊλάνδη

Επιδημία δάγκειου πυρετού στην Ταϊλάνδη Facebook Twitter
0

Η Ταϊλάνδη βιώνει τη χειρότερη επιδημία δάγκειου πυρετού τα τελευταία 20 χρόνια. Ο αριθμός των ατόμων που έχουν αρρωστήσει έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, ενώ οι θάνατοι από την ασθένεια έχουν ανέβει στους 126 ως τώρα.

Τα περισσότερα από τα 136.000 περιστατικά εμφάνισης της ασθένειας συγκεντρώνονται γύρω από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ και τη βόρεια επαρχία του Chiang Mai. Οι αρχές του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι ο ιδιαίτερα θερμός και υγρός καιρός φέτος έχει επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση φέτος. Ο μεγάλος εχθρός λένε ότι είναι η κλιματική αλλαγή και οι αλλαγές που φέρνει στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Η χειρότερη χρονιά της Ταϊλάνδης ήταν το 1987, όταν ήρθε αντιμέτωπη με 174.000 μολύνσεις και 1.007 θανάτους από την ασθένεια. Αν και ο αριθμός των μολύνσεων μπορεί να φτάσει και τις 200.000 φέτος, οι θάνατοι δεν θα αυξηθούν ιδιαιτέρως λόγω της καλυτέρευσης των δομών υγείας. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM