["ΠΟΠ!"] Please Please Please Let Me Get What I Want?

Facebook Twitter
0

 

 

Η Amelia Warner είναι μια σχετικά άγνωστη ηθοποιός από το Λονδίνο που μεταξύ άλλων έχει παίξει δεύτερους ρόλους στις ταινίες Quills, Aeon Flux και Stoned. (Το 2001 σε ηλικία 19 χρονών παντρεύτηκε για πέντε μήνες τον Colin Farrell!) Παρόλο που έπαιζε πιάνο και έγραφε τραγούδια από μικρή, μόλις πέρσι αποφάσισε να ξεκινήσει καριέρα στη μουσική. Γι' αυτό και οι φίλοι της της έδωσαν το όνομα Slow Moving Millie το οποίο και κράτησε.

 

Πρόσφατα προκάλεσε αντιδράσεις στους φανς των Smiths εξαιτίας της διασκευής που έκανε στο τραγούδι τους, Please Please Please Let Me Get What I Want. Ο βασικός λόγος του ντόρου όμως είναι πως η διασκευή της δόθηκε και ακούγεται στη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των βρετανικών πολυκαταστημάτων John Lewis (κάτι σαν πιο φτηνό Harrods).

 

 

Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν ένα τόσο τρυφερό τραγούδι μιας τόσο αντισυμβατικής μπάντας να διαφημίζει εμπορικό πολυκατάστημα και πώς οι Smiths επέτρεψαν να χρησιμοποιηθεί η μουσική και οι στίχοι τους σε χριστουγεννιάτικο σποτ. (Όταν έγραψε ο Morrissey το στίχο Please Please Please Let Me Get What I Want είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ εννοούσε καταναλωτικά αγαθά...)

 

 

Παρ' όλα αυτά, πρέπει να παραδεχτώ πως οι διαφημιστές βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να παρακάμψουν τον κίνδυνο της παρανόησης του στίχου και να μεταμφιέσουν τον υπερκαταναλωτικό σκοπό της διαφήμισης. Και το αποτέλεσμα είναι όμορφο και συγκινητικό.

 

 

“Morrissey said it was delightful, and Johnny Marr thinks it’s great”, δήλωσε η Slow Moving Millie μιλώντας βέβαια για τη διασκευή της κι όχι απαραίτητα για τη χρησιμοποίησή της στην τηλεόραση. Ο ίδιος ο Johnny Marr πάντως απάντησε απ' το twitter του στους φανς που του έστειλαν έκπληκτα και δυσαρεστημένα tweets λέγοντας ότι έτσι όπως έγινε και η διασκευή και η διαφήμιση το τραγούδι δεν έχασε τίποτα απ' την αξιοπρέπειά του.

Πάντως το καλύτερο το διάβασα σ' ένα σχόλιο στην Telegraph:

"Can't think why they didn't use "Shoplifters of the World" as the John Lewis song? :-)"

 

 

 

Εν τω μεταξύ στην Αμερική...

Κι ενώ στην Βρετανία γίνεται όλος αυτός ο χαμός για το τραγούδι των Smiths, ο Morrissey βρίσκεται στις ΗΠΑ για την μεγάλη αμερικάνικη περιοδεία του. Προχτές μάλιστα εμφανίστηκε και στην τηλεόραση, στο βραδινό σόου του Conan O'Brian, για να τραγουδήσει ένα νέο του κομμάτι. Το People Are the Same Everywhere.

 

 

 

 

Red Hot + Blue

Μια που πιάσαμε τις διασκευές και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, ας δούμε/ακούσουμε το I've Got You Under My Skin από την Νeneh Cherry. Το τραγούδι είναι από την συλλογή Red Hot + Blue (1990). Σε αυτήν γνωστοί ποπ καλλιτέχνες της εποχής διασκεύαζαν τραγούδια του Cole Porter. Τα έσοδα από τις πωλήσεις πήγαν στην έρευνα για την καταπολέμηση του AIDS. Εν αντιθέσει με την διασκευή στο τραγούδι των Smiths παραπάνω, που αν και συμπαθητική δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο στην αρχική εκτέλεση -και μάλλον καλά κάνει- εδώ ο Morris Temple, ο παραγωγός του τραγουδιού μας προτείνει κάτι εντελώς καινούργιο.

 

 

Κατά την γνώμη μου μια από τις καλύτερες διασκευές ever. Το υπέροχο βίντεοκλίπ είναι του Jean-Baptiste Mondino.

 

To I've Got You Under My Skin έχει τραγουδηθεί από πάρα πολλούς καλλιτέχνες με πιο γνωστή την εκτέλεση του Frank Sinatra.

 

 

Βlogovision

Από σήμερα θα βάζω σε αντίστροφη μέτρηση τα 20 αγαπημένα μου άλμπουμ της χρονιάς, συμμετέχοντας στην ελληνική μπλογκοβίζιον.

 

(Επειδή θα κάνω ποστ σχεδόν ανά δύο μέρες, θα βάζω δύο άλμπουμ κάθε φορά. Στις 20 Δεκεμβρίου θα φτάσουμε στην κορυφή...)

 

 

Νούμερο 20

Νeon Indian - Era Extraña

 

 

Νούμερο 19

St. Vincent - Strange Mercy

 

 

#####

 

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ