«Χαλαρώστε τη λιτότητα»

«Χαλαρώστε τη λιτότητα» Facebook Twitter
0

Προσχέδιο του πορίσματος για τα έργα και τις ημέρες της Τρόικα στις χώρες του μνημονίου (Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο την Ιρλανδία) συνέταξε η Εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Στο προσχέδιο αυτό, το οποίο υπογράφουν  ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Οτμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλδημοκράτης Λιέμ Οάνγκ Νγκοκ, ζητείται από την Τρόικα "να λάβει υπόψη της την συζήτηση για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και να εξετάσει μια αναθεώρηση του Μνημονίου στη βάση των νεότερων εμπειρικών αποτελεσμάτων".

Η φράση αυτή ερμηνεύεται ως σύσταση για χαλάρωση της λιτότητας ενώ διαπιστώνονται προβλήματα στη διαμόρφωση της πολιτικής και αποκλίνουσες στρατηγικές ανάμεσα στο ΔΝΤ και του ευρωπαίους δανειστές.

Η Επιτροπή αναγνωρίζει τις αρνητικές συνέπειες των μνημονίων όπως η ύφεση, η ανεργία αλλά και η αύξηση του κρατικού χρέους.

Για την Ελλάδα η Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της καθώς υπάρχει έλλειψη προόδου παρά τις συνεχείς και πρωτόγνωρες μεταρρυθμίσεις. Αφήνει επίσης αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Προτείνεται διαμόρφωση οικονομικών πολιτικών με βάση τις επιπτώσεις των μέτρων, δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου , επανεξέταση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων από το Eurogroup, συμμετοχή κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση των προγραμμάτων και να ενημερώνεται το Ευρωκοινοβούλιο από Κομισιόν και Τρόικα

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM