Με τον Κέρβερο που κρατά την Ελλάδα (και όχι μόνο) στον Κάτω Κόσμο παρομοιάζει την Τρόικα το περιοδικό Economist.
Γράφει χαρακτηριστικά: «Στην ελληνική μυθολογία ο Κέρβερος ήταν ένας σκύλος με τρία κεφάλια που φύλαγε τις πύλες του Aδη. Στη σύγχρονη πολιτική η τρόικα είναι το τέρας με τα τρία κεφάλια που παγιδεύει τη χώρα σε έναν οικονομικό κάτω κόσμο. Στο υπουργείο Οικονομικών, ακόμη και οι καθαρίστριες φωνάζουν "δολοφόνοι" όταν οι επικεφαλής της τρόικας επισκέπτονται την Αθήνα. Στη Λισαβόνα πανό με υβριστικά συνθήματα υψώνονται. Υπάρχει τώρα ένας πορτογαλικός νεολογισμός, "entroikado" που σημαίνει κάποιος που έχει υποστεί οικονομικό σοδομισμό».
Το άρθρο συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό σκίτσο του Πίτερ Σρανκ, στο οποίο απεικονίζεται ο Κέρβερος μπροστά σε μία πύλη που στην καγκελόπορτα γράφει «Λιτότητα» και στον τοίχο δεξιά «έξοδος». Δύο άνθρωποι αναζητούν τρόπο διαφυγής.
Αναφέρεται επίσης ότι η Τρόικα δεν θα αγαπηθεί ποτέ και ότι αμφισβητείται πλέον ο ρόλος της. «Παρομοιάζεται με τέρας που ξεσκίζει τη σάρκα των χωρών που υποτίθεται ότι σώζει. Και ποιος τελικά ελέγχει αυτό το τέρας;» αναρωτιέται το έγκυρο περιοδικό.
Στη συνέχεια καταγράφονται τα οικονομικά «κατορθώματα» της στην Ελλάδα με την εκρηκτική ανεργία και την πεσμένη απόδοση της οικονομίας και σημειώνεται ότι «η Ελλάδα, όπως λέει, έχει παγιδευτεί μεταξύ των δύο ελεφάντων». Οι ελέφαντες είναι η ευρωπαϊκή πλευρά της τρόικα από τη μία και το ΔΝΤ από την άλλη.
Αναφορά επίσης γίνεται και στις «συστάσεις» Σαμαρά προς την Τρόικα, να μην πιέζει πολύ γιατί μπορεί να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν πράγματι να κρατήσουν εκτός εξουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ, η καλύτερη απάντηση είναι μία γρήγορη ελάφρυνση χρέους», σημειώνει το περιοδικό.