To Kinect της Microsoft, φυλάει τα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

To Kinect της Microsoft, φυλάει τα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας Facebook Twitter
0

Τα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας φυλάσσονται από τον πιο βαρύ οπλισμό που υπάρχει στον κόσμο. Όμως, όπως μας πληροφορεί το Kotaku, άλλο ένα "όπλο" έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο τους, που δεν είναι άλλο από το Kinect της Microsoft. To εξάρτημα του Xbox που δημιουργήθηκε για σαρώνει το χώρο μπροστά από την οθόνη, αντικαθιστώντας τα χειριστήρια της παιχνιδοκονσόλας με τις κινήσεις των ίδιων των παικτών, και που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε πολυ-εργαλείο.

Αυτή τη λειτουργία, σάρωσης ακριβείας από 2.000 αόρατες ακτίνες, του Kinect, εκμεταλλεύτηκε ο αυτοδίδακτος προγραμματιστής Jae Kwan Ko ο οποίος ανέπτυξε ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου της αποστρατικοποιημένης ζώνης (DMZ), μεταξύ των δύο χωρών. Το σύστημα, που εγκαταστάθηκε τον περασμένο Aύγουστο, αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις, μπορεί να διακρίνει ανθρώπους από ζώα, ενώ μόλις εντοπίσει ανθρώπινη παρουσία, ειδοποιεί τον κοντινότερο φυλάκιο.

"Ποτέ δεν περίμενα ότι ένα εξάρτημα παιχνιδιού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ζητήματα εθνικής άμυνας", δήλωσε ο εφευρέτης του Jae Kwan Ko, ο οποίος έχει ήδη αναπτύξει την επόμενη βερσιόν του συστήματος, εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες εντοπισμού θερμότητας και καρδιακών παλμών, της νέας γενιάς μηχανημάτων της Microsoft.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Έστειλε μήνυμα ευχαριστίας στον Ντόναλντ Τραμπ σε όλους τους χρήστες του

Τech & Science / TikTok: Μετά την επαναλειτουργία ευχαρίστησε τον Τραμπ με μήνυμα που έστειλε σε όλους τους χρήστες στην Αμερική

170 εκατομμύρια χρήστες του TikTok, μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της εφαρμογής είδαν το μήνυμα: «Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου Τραμπ, το TikTok είναι και πάλι σε λειτουργία στις ΗΠΑ!»
LIFO NEWSROOM
Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις, για μείωση του στρες

Τech & Science / Ιάπωνες ανέπτυξαν ρομπότ που μιμείται γατίσιες κινήσεις για μείωση του στρες

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Tsukuba εμπνεύστηκε από τη χαρακτηριστική συμπεριφορά των γατών, γνωστή ως «bunting», κατά την οποία οι γάτες τρίβουν το κεφάλι τους σε αντικείμενα ή ανθρώπους
LIFO NEWSROOM