Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ

Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας υπέγραψε νωρίτερα διάταξη που επιτρέπει στις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ με πυροβόλα όπλα σε μαζικές ταραχές . Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από το θάνατο περισσότερων από τριών αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων 10 από πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο.  

"Υπέγραψα τις αντίστοιχες εντολές, για τα όπλα που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το νόμο της Ουκρανίας ", είπε ο υπουργός Εσωτερικών Vitaly Zakharchenko.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους διαδηλωτές ζητώντας τους, να καταθέσουν τα όπλα τους.

" Το υπουργείο Εσωτερικών απαιτεί από τους εξτρεμιστές να καταθέσουν εθελοντικά τα όπλα τους και να επιστρέψουν στην ειρηνική διαμαρτυρία . Οι ηγέτες και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης , οι οποίοι είναι σε θέση να κάνουν μια νηφάλια εκτίμηση της κατάστασης, δεν πρέπει να τους στηρίξουν περαιτέρω », τόνισε ο υπουργός σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών .

Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία , η αστυνομία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα " για την προστασία των πολιτών από επιθέσεις που συνιστούν κίνδυνο για τη ζωή ή την υγεία , τη διάσωση ομήρων , την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή επιθέσεων σε αστυνομικούς και μέλη των οικογενειών τους», καθώς και να εμποδίσει τις επιθέσεις στις σπίτια , κυβερνητικά κτίρια ή ειδικά προστατευόμενες περιοχές, είπε ο υπουργός.

Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ Facebook Twitter
Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ Facebook Twitter
Ουκρανία: Η αστυνομία έχει πλέον το ελεύθερο να ανοίγει πυρ Facebook Twitter

 

Άγνωστος ο ακριβής αριθμός των νεκρών

Άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των νεκρών διαδηλωτών από την Τρίτη, καθώς σήμερα οι νεκροί είναι τουλάχιστον 22 και ανεβάζουν το συνολικό αριθμό στους 50. Κατά τον επικεφαλής ιατρό των διαδηλωτών οι νεκροί είναι περισσότεροι από 100.

 

Ελεύθεροι σκοπευτές ανοίγουν πυρ

Στα σημερινά επεισόδια στην πλ. Ανεξαρτησίας, άγνωστοι που είχαν καταλάβει το Ωδείο, άνοιξαν πυρ κατά των δυνάμεων ασφαλείας.  

Την Πέμπτη μόνο, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν, 50 αναζήτησαν ιατρική βοήθεια και 30 από αυτούς είχαν τραύματα από σφαίρες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών .

Περισσότεροι από 500 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των βίαιων συγκρούσεων, την Τρίτη , οι 108 από αυτούς πυροβολήθηκαν, και 63 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε το υπουργείο. 61 αστυνομικοί έχουν αιχμαλωτιστεί.

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις ταραχές του Κιέβου ολοκληρώνεται την Πέμπτη 35 , σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις. Τα περισσότερα θύματα και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς , σύμφωνα με τους γιατρούς .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ