Το ξεπούλημα των Sex Pistols (δε σταματάει ποτέ).

Facebook Twitter
0

 

 

Μετά τη διάλυσή τους το 1978, οι αντισυμβατικοί, πανκ και πρωτοπόροι Sex Pistols πέρασαν στην ιστορία. Δυστυχώς το πράγμα δεν έμεινε εκεί. Ο τραγουδιστής τους Johnny Rotten (Lydon) εδώ και 33 χρόνια προσπαθεί (συνήθως με επιτυχία) να αρμέξει όσο μπορεί το συγκρότημα, αδιαφορώντας για το ότι ξεφτιλίζει την κληρονομιά τους. Άλλωστε το έχει πει: το μόνο που τον νοιάζει είναι τα λεφτά.

 

Και, παρ' όλη την αντίθεση του (μακαρίτη πλέον) Malcolm McLaren -οραματιστή και μάνατζερ των Pistols- ο Rotten έκανε ένα σωρό reunion και επιχειρηματικές συμφωνίες που θα ταίριαζαν στον πιο άπληστο επιχειρηματία και σίγουρα όχι σε έναν πάνκ.

 

 

Το 1996 μάλιστα οι συναυλίες τους -που απέφεραν στους εμπλεκόμενους εκατομμύρια- είχαν τον αυτοσαρκαστικό τίτλο “Filthy Lucre Tour”, δηλώνοντας έτσι πως το ξεδιάντροπο κέρδος ήταν αυτό που τους ενδιέφερε.

 

Το 2002 γιόρτασαν το Χρυσό Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ (ποιοι; οι πανκ που μισούσαν τη Μοναρχία, το γκρουπ του God Save The Queen!), παίζοντας στο Crystal Palace Centre. Ο Johnny Rotten δήλωνε δημόσια πλέον το ότι αγαπούσε τη Μοναρχία προκαλώντας τον αποτροπιασμό του Malcolm McLaren αλλά και όλων των παλιών θαυμαστών τους.

 

 

Το 2006 κατηγορήθηκαν για ξεπούλημα (και δικαίως) όταν πούλησαν τα πνευματικά τους δικαιώματα στην Universal, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το άρωμα που κυκλοφόρησαν: Η εταιρία Fragrance and Beauty Limited έβγαλε μόλις πρόπερσι στην αγορά σε συνεργασία με το γκρουπ ένα άρωμα από ηλιοτρόπια και πατσουλί.

 

Η κατρακύλα όμως συνεχίζεται μέχρι και στις μέρες μας: Διάβασα τις προάλλες ότι οι Pistols έκαναν νέο συμβόλαιο με την πολυεθνική Universal για την επανακυκλοφορία του Never Mind The Bollocks. Πέρασαν 35 χρόνια απ' τη μέρα που κυκλοφόρησε – και τα μέλη του συγκροτήματος (που όπως είπε δυσαρεστημένος διοργανωτής πρόσφατων συναυλιών τους “Αφήνουν τις βίλες με τις πισίνες τους για να παίξουν βαριεστημένοι και μετά ξαναγυρίζουν σ' αυτές”) δε θα άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

 

Πόσα άλλαξαν σε 35 χρόνια.

 

 

 

Το κουκλόσπιτο 

Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του ΕΡ SEMI ο Σκοτσέζος τραγουδιστής και συνθέτης Tom KillsΕκτός από την σύνθεση των τραγουδιών έχει κάνει την παραγωγή, το μιξάρισμα και είναι υπεύθυνος για το artwork, τα βίντεοκλίπ και το site του. Ο ηλεκτρονικός του ήχος έχει πολλά '80ς στοιχεία και η φωνή του θυμίζει David Bowie κάποιες φορές.

Το βίντεο για το Million Pieces το γύρισε με τη μία και με ένα μόνο πλάνο,  χρησιμοποιώντας το κινητό του και ένα κουκλόσπιτο που ανήκει σε μέλος της οικογένειας του.

Άλλο ένα τραγούδι από το SEMI είναι το Silly Little Self.



Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν -κάνοντας sign up- το Million Pieces και να ακούσετε ολόκληρο το ΕΡ εδώ.

 

Τη μέρα στην εξοχή, το βράδι στην πόλη 

Η 22χρονη Louisa Rose Allen ή αλλιώς Foxes είναι από το Σάουθαμπτον και στα 18 της μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει μουσική. Πριν από ενάμιση χρόνο πήρε την απόφαση να παρατήσει τις σπουδές της και να ασχοληθεί πιο ενεργά με την μουσική, γράφοντας τραγούδια και δίνοντας συναυλίες.

Έχει επηρεαστεί από πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους σπουδαίες τραγουδίστριες. Από την Kate Bush και την Bjork ως την Patti Smith και την Nina Simone.

 

 

Το Youth/Home είναι το πρώτο της single και κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς.

 

##### 

(Τα μάτια του δράκου.)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ