Και άλλη διπλή φονική επίθεση στη Νιγηρία

Και άλλη διπλή φονική επίθεση στη Νιγηρία Facebook Twitter
0

Μια ακόμα διπλή φονική επίθεση σημειώθηκε στη Νιγηρία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 118 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 45.


Οι δύο διαφορετικές εκρήξεις έλαβαν χώρα στην αγορά της Νέας Αμπούτζα στο Τζος της Κεντρικής Νιγηρίας περίπου στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα. "Η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε ένα παγιδευμένο φορτηγό, η δεύτερη σε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο", είχε επισημάνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κίνγκσλεϊ Έγκμπο, μέλος μιας ειδικής στρατιωτικής ομάδας της πολιτείας Πλατό.

 

Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται ένα μηνά μετά μια αντίστοιχης επίθεσης με παγιδευμένα αυτοκίνητα, τις οποίες είχε αναλάβει η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι στην Αμπούτζα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας (300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τζος).

Νωρίτερα σήμερα το κοινοβούλιο της Νιγηρίας ενέκρινε την παράταση κατά 6 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας, περιοχή που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο η ένοπλη οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ