Ο Γιούνκερ μπορεί να βγήκε πρώτος, αλλά οι ηγέτες της ΕΕ το σκέφτονται

Ο Γιούνκερ μπορεί να βγήκε πρώτος, αλλά οι ηγέτες της ΕΕ το σκέφτονται Facebook Twitter
0

Οι πολίτες της Ευρώπης μπορεί να ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα και να έβγαλαν πρώτο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όμως οι ηγέτες της ΕΕ "το σκέφτονται" ακόμα αν θα προτείνουν ως νέο πρόεδρο της Κομισιόν τον επικεφαλής του ΕΛΚ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η διάσκεψη των προέδρων της Ευρωβουλής πρότεινε φυσικά τον επί χρόνια πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ως επικεφαλή της μεγαλύτερης ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όμως οι ηγέτες των "28" επιφυλάσσονται και ζήτησαν διαβουλεύσεις με το Στρασβούργο.

Η αναφορά της Μέρκελ μετά το δείπνο της Συνόδου Κορυφής, όπως γράφουν Τα Νέα ήταν χαρακτηριστική: «Πρόκειται για τη δυνατότητα συνεργασίας Συμβουλίου, Ευρωβουλής και Επιτροπής» είπε. «Ξέρουμε πως δεν υπάρχει αυτοδυναμία καμίας κομματικής ομάδας (στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και πρέπει να βρεθεί ευρεία πλειοψηφία» τόνισε.

Εκτός από την μη ύπαρξη πλειοψηφία όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν οι Βρετανοί. Αν και ο Συντηρητικός Κάμερον θεωρεί ως φυσικό τους «συνομιλητή» το ΕΛΚ, το κόμμα του δεν είναι μέλος και στο πρόσωπο του Γιούνκερ βλέπουν έναν "φεντεραλιστή Ευρωπαίο των Βρυξελλών" κάτι που απεχθάνονται.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM