Κάτι μεγάλο, από την Sylver Tongue

Facebook Twitter
0


Πίσω από το όνομα Sylver Tongue κρύβεται η κιθαρίστρια και τραγουδίστρια Charlotte Hatherley. Η Hatherley ήταν από το 1997 ως το 2006 το τέταρτο μέλος των Ash. Το 2004 κατά την περίοδο ηχογράφησης του πέμπτου άλμπουμ των Ash (Meltdown), ξεκίνησε την ηχογράφηση του πρώτου σόλο άλμπουμ της Grey Will Fade.

Μετά την αποχώρησή της από τους Ash κυκλοφόρησε άλλα δύο σόλο άλμπουμ και πήρε μέρος σε περιοδείες των Bryan Ferry, Client, Bat for Lashes και KT Tunstall, ως μέλος της λάιβ μπάντας τους.

Στις αρχές του 2012, ως Sylver Tongue πλέον και υιοθετώντας έναν πιο ηλεκτρονικό ήχο, βγάζει το πρώτο της τραγούδι Hook You Up το οποίο έδωσε ως free download.

Στη συνέχεια, τον Μάιο, ακολούθησε το Creatures που ήταν και το πρώτο επισημο σίνγκλ της.

Και φτάνουμε στο σήμερα.

Προχθές κυκλοφόρησε το πρώτο της ΕΡ με τίτλο Something Big, του οποίου το ομώνυμο κομμάτι μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Αυτή την περίοδο ηχογραφεί το πρώτο της άλμπουμ ως Sylver Tongue και ανοίγει τις συναυλίες της Bat for Lashes στο βρετανικό σκέλος της περιοδείας της.

Για το όνομα της (Sylver Tongue) είχε δηλώσει παλιότερα σε συνέντευξη της στο ΝΜΕ, ότι το πήρε από την τριλογία His Dark Materials του Philip Pullman, στην οποία ένα κορίτσι ζει σε παράλληλο σύμπαν με το όνομα Silver Tongue.

Άλλαξε το i με y προς τιμή του David Sylvian μιας και οι Japan είναι ένα από τα πιο αγαπημένα της συγκροτήματα. 


#####

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ