Αντιδράσεις για το «μωρό της τζιχάντ»

Αντιδράσεις για το «μωρό της τζιχάντ» Facebook Twitter
4

Τη φωτογραφία ενός βρέφους που περιβάλλεται από όπλα φέρεται να ανέβασε στο Twitter υποστηρικτής των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, προκαλώντας αντιδράσεις.

Στη φωτογραφία το μωρό που πιστεύεται ότι είναι το μικρότερο που έχει χρησιμοποιηθεί στα social media για παρόμοιο σκοπό είναι ξαπλωμένο πάνω στη σημαία των τζιχαντιστών και περικυκλωμένο όχι από παιχνίδια αλλά από όπλα και χειροβομβίδες.

Η φωτογραφία φαίνεται να είναι μέρος της προπαγάνδας των τζιχαντιστών ο οποίοι τώρα αφού συνειδητοποίησαν τη φρίκη που προκαλούν τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς και την αποστροφή σε όσους στη Δύση διάκεινται φιλικά προς αυτούς, άρχισαν να ανεβάζουν βίντεο με ευτυχισμένους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα σε λογαριασμούς που ανήκουν σε μέλη τους ανεβαίνουν καλογυρισμένα βίντεο με ευτυχισμένες στιγμές ανθρώπων και οικογενειών  στα όρια του ισλαμικού κράτους.

Η αλλαγή αυτή της τακτικής των τζιχαντιστών ερμηνεύεται ως μια απόπειρα για στρατολόγηση νέων μελών από τη Δύση αλλά και την αντιστροφή του κλίματος μετά το σοκ των αποκεφαλισμών.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Άντε και στο παιδικό άλμπουμ σε λίγα χρόνια με φωτογραφίες του τύπου: "εδω σκοτώνει τον πρώτο του άπιστο Αμερικάνο", "εδώ βιάζει το πρώτο του κορίτσι", "εδώ πυροβολεί κορίτσια σε σχολείο που τόλμησαν να μορφωθούν" κι άλλες τέτοιες όμορφες αναμνήσεις από τη ζωή του μικρού.
«Η τιμωρία της Δύσης απέναντι στον σουνιτικό εξτρεμισμό[...]κανένα έλεος».Η απάντηση στον εξτρεμισμό είναι ο εξτρεμισμός;Κι εγώ που νόμιζα πως καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται...