Στην τελική ευθεία για το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμου

Στην τελική ευθεία για το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμου Facebook Twitter
0

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα δώσει στη δημοσιότητα ως τις 30 Οκτωβρίου λίστα με τα πρατήρια καυσίμων που θα αποστέλλουν στοιχεία στο υπουργείου Οικονομικών μέσω του συστήματος εισροών-εκροών που θα έχουν εγκαταστήσει.

Οι πολίτες εκτός της λίστας θα μπορούν να ενημερώνονται για το πλησιέστερο σε αυτούς πρατήριο που προμηθεύει καύσιμα χωρίς αποκλίσεις (μικρότερη του 1,5%) μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό.

Ως τώρα έχουν εγκαταστήσει ανάλογα συστήματα 2.323 πρατήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα και Μαγνησία στις περιοχές δηλαδή που έχουν ενταχθεί στην πρώτη και δεύτερη φάση εφαρμογής του προγράμματος. Από αυτά, τα 2.058 πρατήρια έχουν ήδη οριστικοποιήσει στο σχετικό Μητρώο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία της υποδομής τους (αριθμός δεξαμενών, αντλιών, κλπ). Πρόκειται για βαθμό συμμόρφωσης 88% που ποικίλει ανά περιοχή. Για παράδειγμα στην Αττική φτάνει το 92%, στη Θεσσαλονίκη το 91%, στη Λάρισα το 83%, κοκ.

Πέραν των παραπάνω, υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός πρατηρίων (κοντά στο 12%) που δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει την εγγραφή τους στο Μητρώο. Για όλα τα παραπάνω, έχει αποσταλεί λίστα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι και έχουν ήδη ξεκινήσει ελέγχους. Σύντομα αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Πέρα από τα συστήματα εισροών εκροών, πρόοδος υπάρχει και όσον αφορά στην τοποθέτηση συστημάτων εντοπισμού θέσης (GPS). Η ΓΓΠΣ έχει παραλάβει το απαιτούμενο σύστημα λήψης των στοιχείων, αυτή τη περίοδο συντάσσεται η σχετική κοινή υπουργική απόφαση, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ηγεσίας της, η διαδικασία εγκατάστασης των GPS θα έχει ολοκληρωθεί σε έξι με οκτώ μήνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM