Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αποθεώνεται από το Business Insider

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αποθεώνεται από το Business Insider Facebook Twitter
1

"Είναι ελάχιστοι οι παίχτες του NBA που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν τις δυνατότητες του νεαρού Γιάννη Αντετοκούμπο, γνωστού και ως "the Greek Freak", ο οποίος παίζει τώρα στους Milwaukee Bucks." αναφέρει η αρχή του άρθρου που δημοσιεύτηκε χθες στο αμερικανικό Businness Insider.


To κείμενο που υπογράφει ο αθλητικό συντάκτης του ΒΙ, William Scott Davis προσπαθεί να αναλύσει το φαινόμενο του Γιάννη και έχει τίτλο:"19-Year-Old 'Greek Freak' Is Doing Things That Should Terrify The Rest Of The NBA"

"Eίναι μόλις 19 χρονών και με ύψος 2.10 έχει τραβήξει τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή που έγινε δεκτός στο NBA, το 2013. Βέβαια, η μετάβαση και η εξέλιξη τους δεν πρόκειται να είναι εύκολη ή ομαλή, όπως στην περίπτωση του Anthony Davis, αφού ο 19χρονος δεν έχει φοιτήσει σε αμερικανικό σχολείο και η εμπειρία του εναντίον των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης είναι πολύ μικρή. Στο «Draft Expres sprofile» του σημειώνεται πως ο Αντετοκούμπο «άνθησε αργά και δεν είχε το πλεονέκτημα να μεγαλώσει ανάμεσα σε άλλα μεγάλα ταλέντα και να αναμετρηθεί μαζί τους». Έχει αξιοθαύμαστα φυσικά χαρίσματα, πρέπει όμως να προσαρμοστεί στο υψηλό επίπεδο του NBA και να μην παίζει με τον τρόπο που είχε συνηθίσει στην Ελλάδα.


Παρ' όλα αυτά, έχει μια σταθερή εξέλιξη και γρηγορότερη από όσο περίμεναν. Στη χρονιά που μας πέρασε τα ποσοστά του ήταν 11.9 πόντοι στο 48% των βολών, 5.9 rebounds και 1.9 assists ανά παιχνίδι, όλα ψηλότερα από κάθε άλλο μαθητευόμενο.


Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζει τις φυσικές του δυνατότητες με το μοναδικό σύνολο ικανοτήτων που διαθέτει. Μέσα στο γήπεδο μπορεί να κάνει πράγματα που κανένας άλλος παίχτης του NBA δεν έχει καταφέρει, εξαιτίας του ύψους και του αθλητισμού του. Έχει το ύψος και το άλμα ενός κεντρώου, αλλά ικανότητες που μπορεί να αξιοποιήσει και στην τρίπλα. Το γεγονός ότι πλέον φαίνεται να έχει πλήρη έλεγχο των φυσικών του χαρισμάτων, τον κάνει ένα τρομερό αντίπαλο. Παρόλο που υπάρχουν ακόμα αρκετοί τομείς που πρέπει να βελτιώσει, είναι πολύ κοντά στην τελειότητα.


Ο Larry Sanders των Bucks,, δήλωσε για τον Αντετοκούμπο: «Έχει μόλις αρχίσει να αγγίζει την επιφάνεια του πόσο καλός πρόκειται να γίνει. Τώρα εξερευνά τις ικανότητές του και δοκιμάζεται σε νέα πράγματα. Μαθαίνει πολλά για τον εαυτό του και είναι εντυπωσιακό να τον παρακολουθεί κανείς».


Επιπλέον, ο 19χρονος έχει και την εμπιστοσύνη του προπονητή του Jason Kidd «Τον είχαμε δει στην προπόνηση. Όταν βλέπεις την άνεση ενός παίχτη με την μπάλα, θέλεις να τον δεις και πώς θα συμπεριφερθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σιγά σιγά αρχίσαμε να του δίνουμε την μπάλα και την ευκαιρία να τρέξει την επίθεση».

Μάλιστα μιλώντας για τον Αντετοκούμπο, ο Kidd έκανε και αναφορές στο "Hall of Fame" του NBA:
«Υπάρχει διαφορά στο επίπεδο κατανόησης ενός 19χρονου και ενός 30χρονου. Αυτός όμως είναι και ο λόγος ύπαρξης του χρόνου αυτού, για να καταλάβει ότι ο Magic (Johnson) δεν ήταν γρήγορος, ο Grant Hill είχε ένα γρήγορο πρώτο βήμα, αλλά η θέση του ήταν point forward και ο Scottie Pippen μπορούσε να παίξει σε πολλές θέσεις».


Ίσως είναι νωρίς να βάζουμε τον Γιάννη Αντετοκούμπο  δίπλα σε θρύλους του NBA, όμως οι δυνατότητες και οι πιθανότητες για το πού μπορεί να φτάσει είναι απεριόριστες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM