Ο Στουρνάρας ζητά να εξαιρεθούν 29 ακίνητα της Τράπεζας από τον ΕΝΦΙΑ

Ο Στουρνάρας ζητά να εξαιρεθούν 29 ακίνητα της Τράπεζας από τον ΕΝΦΙΑ Facebook Twitter
1

Την εξαίρεση 29 ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδας ζητά με επιστολή του από την κυβέρνηση, ο «αρχιτέκτονας» του ΕΝΦΙΑ Γιάννη Στουρνάρας, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «δίκαιο» αυτό το φόρο.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Στουρνάρας επικαλείται το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, ανοίγοντας «παράθυρο» για όλες τις ανώνυμες εταιρείες.

Μόνο το κεντρικό κτίριο της Τράπεζας στην Πανεπιστημίου καταλαμβάνει έκταση 19.300 τ.μ.. Η Τράπεζα είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και ανήκει κατά 92% σε ιδιώτες μετόχους μοιράζοντας τους κάθε χρόνο μερίσματα δεκάδων εκατομμυρίων.

Φωτόπουλος: Η Βούλτεψη έκρυψε τετραγωνικά

Όπως γράφει η εφημερίδα όμως, επικαλούμενη στοιχεία που πήρε από τη τη βάση δεδομένων της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ ο συνδικαλιστής Ν. Φωτόπουλος,  και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απέκρυψε τετραγωνικά από ακίνητό της στη Γλυφάδα προκειμένου να πληρώσει λιγότερο ΈΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, έκρυψε 140 τ.μ. καθώς στο πόθεν έσχες το σπίτι δηλώνεται 369 τ.μ. ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος φέρεται να δηλώνει για φορολόγηση μόνο τα 230 τ.μ.. Γλύτωσε έτσι 3.169 ευρώ χαράτσι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ