Αναβολή στη δίκη για το χαστούκι του Κασιδιάρη

Αναβολή στη δίκη για το χαστούκι του Κασιδιάρη Facebook Twitter
Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης προσέρχεται στα δικαστήρια... Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
4

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι πριν από 2,5 χρόνια στη Λιάνα Κανέλλη.

Η δίκη πήρε αναβολή λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Κασιδιάρης σήκωσε ψηλά τα χέρια με τις χειροπέδες που φορούσε και φώναξε: «Αυτές τις χειροπέδες θα τις φορέσει ο Σαμαράς».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη έχει ασκηθεί, αυτεπάγγελτη, ποινική δίωξη για απρόκλητη και έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτική / Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

«Αναλαμβάνετε σε καιρούς αβέβαιους, με πολλές εντάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, σε έναν κόσμο μεταβατικό και σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων» είπε η Κ. Σακελλαροπούλου στον Κ. Τασούλα
LIFO NEWSROOM
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Από νομική άποψη, το ''απρόκλητο'' της εξύβρισης δε στέκει, το δε ''επικίνδυνο'' της σωματικής βλάβης είναι μάλλον τραβηγμένο από τα μαλλιά. Το πολύ πολύ να υπάρχει μία απλή σωματική βλάβη στην όλη ιστορία, κατακριτέα φυσικά και να δικασθεί για αυτήν και να καταδικασθεί, δεν αντιλέγω πουθενά. Αλλά αυτό το φόρτωμα με βαρύγδουπες κατηγορίες για να έχουμε να λέμε είναι λίγο υπερβολικό. Ξέχασα όμως, πρόκειται για χρυσαυγίτη, όχι για ''λαικό αγωνιστή'' και ''πολιτικό κρατούμενο'', οπότε όλα επιτρέπονται εναντίον του.
Όσον αφορά τις κατηγορίες έχεις απόλυτο δίκιο. Ένα έργο εξυβρισης υπάρχει. Ούτε καν σωματική βλάβη δεν μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο. Τώρα για τα υπόλοιπα μυαλό και κρίση έχουμε όλοι νομίζω.
ναι γιατί θα έπρεπε η χειροδικία να επέφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις για να είναι άξιο κατηγορίας. Όσο για το απρόκλητο που δεν στέκει, χρησιμοποιείς τα θρασύδειλα επιχειρήματα του εν λόγω μπούφου, περί ''επίθεσης με τον ριζοσπάστη''. Αλλά έτσι είναι πλέον, ο νομοταγής πολίτης τα τσουβαλιάζει όλα, τα κρίνει όλα μονοεπίπεδα και ασπρόμαυρα στο όνομα της δήθεν αντικειμενικότητας του. Με αυτά που λες δεν διαφοροποιείσαι από τον μέσο αναγνώστη του Πρώτου Θέματος. Και ναι είναι χρυσαυγίτης, τουτέστιν νεοναζί, ηθικός αυτουργός δολοφονιών, ρατσιστής, και εν προκειμένω, τζάμπα μάγκας.
Δεν είμαι αναγνώστης του Πρώτου Θέματος, και θα σου συνιστούσα να αναγνώσεις καλύτερα το σχόλιό μου που καταρχήν επιχειρεί μία νομική προσέγγιση. Αλλά όπως φαίνεται αξιολογείς τα εγκλήματα με βάση την ιδεολογική τοποθέτηση του δράστη, οπότε παρέλκει κάθε λογική συζήτηση πάνω σε αυτή τη βάση.