Αποκλεισμένα χωριά στην Αρκαδία λόγω χιονόπτωσης

Αποκλεισμένα χωριά στην Αρκαδία λόγω χιονόπτωσης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Πελοπόννησος, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ χωριά στην Αρκαδία έχουν αποκλειστεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας δήλωσε ότι είναι αποκλεισμένα πολλά χωριά στην επαρχία Γορτυνίας, στην περιοχή του Φαλάνθου και του Βαλτετσίου, ενώ το ρεύμα έχει διακοπεί σε αρκετά χωριά του Φαλάνθου. Με εντολή του αντιπεριφερειάχη έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Βυτίνα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου.

Στην Τρίπολη διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία στην πόλη, ενώ μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Κορινθία και συγκεκριμένα από Κιάτο και Ξυλόκαστρο προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και σε όλη την ορεινή δυτική Κορινθία.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και συγκεκριμένα σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, καθώς και στην εθνική οδό Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο Λεβίδι από ακινητοποιημένη νταλίκα που δεν είχε αλυσίδες. Ανάλογα περιστατικά έχουν δημιουργήσει πρόβλημα και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης στο ύψος του Καλογερικού.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το 14ο χιλιόμετρο στο ύψος της Μανθυρέας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου.

Ωστόσο, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, αν και σε ορισμένα σημεία τού δρόμου στην Αρκαδία η κίνηση γίνεται με δυσχέρεια και με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ