Απάνθρωπη κομπίνα: Σπείρα ξεγελούσε καρκινοπαθείς με "θαυματουργό φάρμακο"

Απάνθρωπη κομπίνα: Σπείρα ξεγελούσε καρκινοπαθείς με "θαυματουργό φάρμακο" Facebook Twitter
2

Σπείρα που εξαπατούσε πολίτες οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, όπως καρκινοπαθείς εξάρθρωσε η αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες είχαν συγκροτήσει, από τον Μάρτιο του έτους 2014, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση που εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από ανίατη ασθένεια και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς ηλικίας 44, 48, 59 και 65 ετών και μία (1) ημεδαπή ηλικίας 49 ετών. Αναζητείται 63χρονος ημεδαπός, αρχηγικό μέλος της σπείρας.

Ειδικότερα ο 63χρονος, εμφανιζόταν σε ασθενείς ως μεσάζων για την προμήθεια «ειδικού φαρμάκου», το οποίο παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια από Ρώσους ερευνητές, κατόπιν λήψεως DNA του ασθενούς και με τη λήψη του οποίου θα θεραπευόταν η ανίατη ασθένεια από την οποία έπασχαν. Για την απόκτησή του τους έπειθε να καταβάλουν τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά ενώ από ασθενή απέσπασαν για το σκεύασμα τους  95 χιλιάδες ευρώ.

Τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν στους παθόντες και τους έπειθαν, ισχυριζόμενοι ότι και οι ίδιοι έχουν κατά το παρελθόν ιαθεί από παρεμφερείς ανίατες ασθένειες που αντιμετώπιζαν, λαμβάνοντας το προαναφερόμενο ειδικό φάρμακο.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια