FT: Οι Ευρωπαίοι γέλασαν με την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς

FT: Οι Ευρωπαίοι γέλασαν με την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς Facebook Twitter
8

Γέλια προκάλεσε σε κάποιους Ευρωπαίους το σχέδιο που φέρεται να συμπεριλήφθηκε στην επιστολή Βαρουφάκη και προτείνει  την πρόσληψη πολιτών και τουριστών ως μυστικούς φορο-ελεγκτές, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Η αντίδραση των αξιωματούχων της ευρωζώνης στο σχέδιο -κάποιος είπε ότι το προσωπικό ξέσπασε σε γέλια όταν διάβασαν την πρόταση- είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη του αυξανόμενου χάσματος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της, σε μια στιγμή που η Αθήνα θα μπορούσε να βρίσκεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά από το να στερέψει τελείως από μετρητά», γράφει η οικονομική εφημερίδα.

«Θα ήταν ξεκαρδιστικό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, πως αυτό είναι που προτείνει η κυβέρνηση μιας βιομηχανοποιημένης χώρας», δήλωσε στους Financial Times ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, την ελληνική πρόταση σχολίασε επικριτικά μέσω twitter και ο πρώην Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ. «Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι τουρίστες να λειτουργούν ως "κατάσκοποι- εφοριακοί". Είναι αυτοί οι άνθρωποι σοβαροί;», έγραψε συγκεκριμένα.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM