Επίθεση Λαφαζάνη: Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο του Βαρουφάκη

Επίθεση Λαφαζάνη: Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο του Βαρουφάκη Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
2

«Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γ.Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης» δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Π.Λαφαζάνης.

«Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους που να ακυρώνει στην πράξη το προοδευτικό αντι-νεοφιλελεύθερο προγραμματικό μας προσανατολισμό. Σε κάθε περίπτωση, οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν οι πάντες στην ΕΕ», λέει στην εφημερίδα ο αν. υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Μάλιστα απαντά εμμέσως στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών που είπε από το Κόμο ότι μπορεί να μην υλοποιηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία.

 «Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος…η Αριστερή Πλατφόρμα «δεν έχει ρίξει καθόλου νερό στο κρασί της», σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης.

 

Όταν ερωτάται πώς αξιολογεί τις επιδόσεις του κ. Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απαντά: «Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γ. Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο, όσο και αν ο Γ. Βαρουφάκης δίνει έντονα το προσωπικό του χρώμα, αλλά κινούνται σε ένα πλαίσιο όπου την πρώτη ευθύνη γι’ αυτές έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά όργανα».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"ακυρώνει στην πράξη το προοδευτικό αντι-νεοφιλελεύθερο προγραμματικό μας προσανατολισμό"1. Που τον ήδες τον νεοφιλελευθερισμο στην Ελλάδα; Που η χώρα ΔΕΝ έχει ελεύθερη οικονομία (νομίζω ήμαστε οι προτελευταιοι στην ΕΕ)2. Νεοφιλελεύθερη χώρα είναι η Αυστραλία. Ξέρεις, Λαφαζάνη, πόσοι μετανάστες σκοτώνονται για να πάνε εκεί; Πόσοι Έλληνες ζουν εκεί και πως ζούνε; 3. Η Χιλή είναι επίσης νεοφιλελεύθερη χώρα. Αν την συγκρίνουμε με την Βενεζουέλα ή με την Κούβα, σοσιαλιστικές χώρες της Αμερικής, η διαφορά είναι τεράστια!4. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατών ένα "δημοκρατικό" κόμμα το 2015 να μην θέλει ΕΛΕΎΘΕΡΗ οικονομία. Θες να ελέγχετε απ'το Κράτος; Then I've got bad news for you.