ΕΚΤ: Αύξηση του ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

ΕΚΤ: Αύξηση του ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες Facebook Twitter
2

Την αύξηση του ορίου χρήσης του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες πάνω από τα 71 δισ. ευρώ από 69,8 δισ. ευρώ που ήταν, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Το όριο του ELA αυξήθηκε λίγο πάνω από τα 71 δισ. ευρώ», αναφέρουν οι πηγές που επικαλείται στο ρεπορτάζ του τοπ πρακτορείο Reuters.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να είναι ένας τρόπος να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου ωστόσο έρχεται αμέσως μετά την απόφαση της ΕΚΤ να καταστήσει παράνομη την αγορά εντόκων γραμματίων του Eλληνικού Δημοσίου από τις ελληνικές τράπεζες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Οικονομία / Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, επιδοτεί την επισκευή και ανακαίνιση κατοικιών για εκμίσθωση, με δικαιούχους ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
LIFO NEWSROOM