Έτοιμο για χρήση το «βραχιολάκι»

Έτοιμο για χρήση το «βραχιολάκι» Facebook Twitter
1

Παραδόθηκαν προς χρήση από την ανάδοχο εταιρεία στο υπ. Δικαιοσύνης, τα πρώτα 250 «βραχιολάκια» για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής επιτήρησης σε κρατούμενους.

Το σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε όσους τηρούν τις κατά το νόμο προϋποθέσεις και ήδη από την περασμένη Δευτέρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Προς το παρόν από το σύστημα εξαιρούνται καταδικασμένοι σε ισόβια όπως ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένος έτσι κι αλλιώς να κάνει χρήση, επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους.

Χρήση του συστήματος αναμένεται να κάνει ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος επιθυμεί να παρακολουθεί μαθήματα της σχολής στην οποία φοιτά.


Το ημερήσιο κόστος χρήσης ανέρχεται στα 12,5 ευρώ για τη χρήση του συστήματος για το «βραχιολάκι» αλλά το αντίτιμο θα καταβάλλεται μόνο από όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσουν. Για όσους παρουσιάζουν οικονομική αδυναμία το κόστος θα αναλαμβάνει το δημόσιο.


Το «βραχιολάκι» θα τοποθετείται στο πόδι του κρατούμενου ή, αν συντρέχουν λόγοι υγείας, στο χέρι και δικαίωμα χρήσης του έχουν κρατούμενοι και υπόδικοι που αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα / Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια