Σαπέν: Ο Ολάντ πληγώθηκε προσωπικά από την ελληνική κυβέρνηση

Σαπέν: Ο Ολάντ πληγώθηκε προσωπικά από την ελληνική κυβέρνηση Facebook Twitter
Αris Oikonomou / SOOC
2

Για τον κίνδυνο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη προειδοποίησε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-ευρωζώνης μπορούν να επαναληφθούν οποιαδήποτε στιγμή.

Το ερώτημα που πρέπει τώρα να απαντήσει η ελληνική πλευρά είναι αν “επιθυμεί να συνεχίσει τη συμμετοχή της στο ευρώ ή να αναλάβει το ρίσκο της εξόδου από το ευρώ”, είπε ο κ. Σαπέν σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση του από την απόφαση της ελληνικής πλευράς να διακόψει τις διαπραγματεύσεις.

Τόνισε επίσης ότι και ο Γάλλος πρόεδρος κ. Φρανσουά Ολάντ, απογοητεύτηκε ιδιαιτέρως “Πληγώθηκε προσωπικά από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση διέκοψε τις συνομιλίες όταν, χάρη ιδίως στις προσπάθειες της Γαλλίας, επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα του χρέους”, είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Προειδοποίησε ακόμη ότι η Ελλάδα θα πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα αν φύγει από το ευρώ και δήλωσε πρόθυμος να μεσολαβήσει για να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της στην Ευρωζώνη.

Επισήμανε δε ότι η Ευρωζώνη είναι καλά προετοιμασμένη ώστε να αντιμετωπίσει την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ