Υμηττός: Επτά άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Υμηττός: Επτά άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα Facebook Twitter
0

Επτά άτομα με ειδικές ανάγκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς της πυρκαγιας στον Υμηττό, όπως μετέδωσε νωρίτερα ο Σκάι. Σύμφωνα με το κανάλι η πυρκαγιά που φαινεται να έχει υποχωρήσει,  έχει προκαλέσει και ζημιές σε σπίτια στα όρια με το δάσος.

 

Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση απεγκλωβισμού 40 καλογραιών από το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη στον Καρέα. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε ένα από τα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού στην περιοχή. Τα 28 παιδιά μεταφέρθηκαν σε άλλο σπίτι της οργάνωσης στο Περιστέρι.

Στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβη ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζάνης ο οποίος δέχτηκε λεκτική επίθεση από κατοίκους της περιοχής που τού έλεγαν "τί ήρθες να κάνεις εδώ;για μικροπολιτική;" ενώ κάποιος του φώναξε "βγάλε το σακκάκι και βοήθα". Ο υπουργός αποχώρησε από το σημειο.

 

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πριν από την πυρκαγιά ακούστηκαν 4 εκρήξεις.

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο Κορωπί η οποία πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στη Λακωνία όπου μεταβαίνει αυτή την ώρα ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης με εντολή του Πρωθυπουργού ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του είχε μεταβεί στο εξοχικό του στην περιοχή της πυρκαγιάς και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Μετέβη στο κέντρο υγείας Νεάπολης και κατέληξε εκεί. Ο θάνατος του δεν συνδέεται άμεσα με την πυρκαγιά.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης κατέθεσε αίτημα για εναέρια βοήθεια σε Γαλλία και Ιταλία το οποίο έγινε δεκτό. Η βοήθεια ζητήθηκε καθώς τα περισσότερα μέσα κατάσβεσης έφυγαν το πρωί για τη Λακωνία με αποτέλεσμα να μείνουν λίγα στο λεκανοπέδιο.

Η πρόβλεψη του καιρού για αύριο προβλέπει συνέχιση των ισχυρών ανέμων που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 Μποφόρ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM