Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
0

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με το ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος να έχει παγιωθεί, μετά και τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00 και πρόκειται για την πρώτη σύγκληση κομματικού οργάνου εν μέσω της κρίσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Διεξάγεται επίσης στον απόηχο της παραίτησης του Ρούντι Ρινάλντι.

Ο επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, στην επιστολή παραίτησής του από την Πολιτική Γραμματεία, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι ισχυρισμοί περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού δεν ισχύουν. Πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα, από το 2012 και μετά, με σταθμό τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης και κατάληξη την 6μηνη κυβερνητική διαδρομή».

Στο μεταξύ χθες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε μετά την ψηφοφορία για τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων, πως «δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα, αλλά νομίζω ότι θα ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες της συμφωνίας και θα τα δούμε όλα στα συλλογικά μας όργανα, όπως προβλέπεται».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε από την πλευρά της ότι «το ρήγμα στην ΚΟ είναι νομίζω σαφές» και πως όσον αφορά τους διαφωνούντες, «θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, οι συλλογικές διαδικασίες στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ