Εστάλη η πρόσκληση στο ΔΝΤ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Εστάλη η πρόσκληση στο ΔΝΤ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι εστάλη η επιστολή-πρόσκληση προς το ΔΝΤ προκειμένου να μεταβούν τα κλιμάκια του στην ελληνική πρωτεύουσα και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο.

Χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι δεν υπήρξε ξεχωριστό αίτημα προς το Ταμείο για την επιστροφή του στην Ελλάδα αλλά μια κοινή επιστολή προς όλους του θεσμούς.

Πάντως το Ταμείο επιμένει να ζητά αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να εισέλθεις το πρόγραμμα και να το χρηματοδοτήσει αφού σύμφωνα με το καταστατικό του δεν μπορεί να χρηματοδοτεί μη βιώσιμα χρέη.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει είναι το πού θα γίνονται οι συναντήσεις των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων με τα κλιμάκια των θεσμών αφού η κυβέρνηση δεν θέλει αυτά να έχουν συναντήσεις με υπουργούς ούτε να επισκέπτονται υπουργεία.

Ως τώρα οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία ενώ την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρεται να θέτουν σύμφωνα με το Ρόιτερς και ζήτημα ασφαλείας λόγω της αντιπάθειας του πληθυσμού μετά τα δύο μνημόνια.

«Υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, ειδικά από άποψη ασφάλειας» δήλωσε αξιωματούχος της Κομισιόν.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM