Politico: Πώς λειτουργούσε η ομάδα του Plan B

Politico: Πώς λειτουργούσε η ομάδα του Plan B Facebook Twitter
0

Το περιοδικό Politico το οποίο μάλιστα χθες ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τα γενέθλια του γράφοντας ότι έχει λίγα να γιορτάσει, αναφέρει σήμερα τον τρόπο που λειτουργούσε η ομάδα του Plan B, υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι κάναμε, εκτός από το ότι γνωρίζαμε ότι θα μπορούσε να παρερμηνευθεί», δήλωσε ο οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, επικεφαλής της ομάδας που σημειώνει ότι έψαχναν να βρούν τις απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως:

 «Πού θα έπρεπε να στρέψει την προσοχή της η κυβέρνηση αν αναγκαζόταν να ανέβει αυτό το βουνό; Ζητήματα όπως ποια είναι τα αποθέματα καυσίμων; Ποια είναι η κατάσταση με τα τρόφιμα; Για πόσο καιρό διαρκούν οι ιατρικές προμήθειες;»

Ο Γκάλμπρέιθ λέει ότι η ομάδα αποτελούνταν από 4-5 άτομα, αλλά από αυτούς μόνο ο ίδιος και ο Βαρουφάκης έγιναν γνωστοί.

Όταν ρωτήθηκε για τυχόν εμπλοκή του Αλέξη Τσιπρα ο γνωστός οικονομολόγος είπε ότι δεν είχε απευθείας επαφές μαζί του μετά το Φεβρουάριο.

«Δουλεύαμε υπό το Γιάννη (Βαρουφάκη) και εκεί τελείωνε το θέμα σε ό,τι μας αφορούσε. Δεν προσπαθούσαμε να εμπλακούμε με οποιοδήποτε τρόπο στις πολιτικές συζητήσεις στην Ελλάδα. Ήταν απλά ζήτημα παρασκηνιακής προετοιμασίας σε περίπτωση που η χώρα αναγκαζόταν να βρεθεί σε μία θέση στην οποία δεν ήθελε να είναι», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Γκαλμπρέιθ, η μυστική ομάδα εργασίας δεν εμπλεκόταν με τα σχέδια για το «χακάρισμα» των ΑΦΜ των Ελλήνων, που όπως είπε,  «ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό το άλλο ζήτημα που προκάλεσε πολύ θόρυβο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ