Δωρεάν διαδρομές λεωφορείων για όσους διαβάζουν βιβλίο σε πόλη της Ρουμανίας

Δωρεάν διαδρομές λεωφορείων για όσους διαβάζουν βιβλίο σε πόλη της Ρουμανίας Facebook Twitter
1

Όσοι  αγαπούν το διάβασμα βιβλίων κατά τη διάρκεια των «χαμένων ωρών» που περνούν καθημερινά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν βρίσκονταν στη ρουμανική πόλη Κλουζ-Ναπόκα σίγουρα θα ενθουσιάζονταν. Έπειτα από πρωτοβουλία του Victor Miron, κατοίκου της πόλης της βορειοδυτικής Ρουμανίας και βιβλιολάτρη, από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου οι επιβάτες που διάβαζαν βιβλίο μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία δωρεάν.  Η ιδέα του Miron αποσκοπούσε στο να «ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να διαβάζουν στα μέσα».

Αρχικά ο Miron πρότεινε την ιδέα του στον δήμαρχο της πόλης, Emil Boc. Ο δήμαρχος στη συνέχεια κοινοποίησε την πρόταση στην προσωπική του σελίδα στο facebook και οι αντιδράσεις ήταν τόσο θερμές που τελικά το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή έναν χρόνο μετά.

«Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να προωθείς το διάβασμα ανταμείβοντας αυτούς που διαβάζουν παρά ασκώντας κριτική σε εκείνους που δεν διαβάζουν» δήλωσε ο Miron στο Bored Panda.

Δωρεάν διαδρομές λεωφορείων για όσους διαβάζουν βιβλίο σε πόλη της Ρουμανίας Facebook Twitter

Όπως μεταδίδει ο Independent, το πρότζεκ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων με αφορμή τους εορτασμούς για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεότητας για το 2015 που έλαβε η πόλη Κλουζ-Ναπόκα, η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας μετά το Βουκουρέστι. Άλλες σχετικές πρωτοβουλίες που προωθούν το διάβασμα, ήταν η χρήση των λεωφορείων και των τραμ της πόλης για την ανάρτηση εμπνευσμένων quotes από κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, η διανομή σελιδοδικτών στο κοινό καθώς και μια εβδομαδιαία λέσχη διαβάσματος που στήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον βοτανικό κήπο της πόλης.

Ο εμπνευστής του πρότζεκτ διοργανώνει και άλλες καμπάνιες για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, όπως το Bookface στο οποίο ενθαρρύνει το κοινό να ποστάρει για εικόνα προφίλ στο facebook κάποια φωτογραφία τους στην οποία διαβάζουν ένα βιβλίο. Μάλιστα, προσπαθεί να πείσει και τον ίδιο τον Mark Zuckerberg να υιοθετήσει το Bookface για το δικό του προφίλ.

Δωρεάν διαδρομές λεωφορείων για όσους διαβάζουν βιβλίο σε πόλη της Ρουμανίας Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM