Λαφαζάνης- Θεοδωράκης: Συμφωνούν για εκλογές στις 27 και εκλογικό νόμο, διαφωνούν σε όλα τα υπόλοιπα

Λαφαζάνης- Θεοδωράκης: Συμφωνούν για εκλογές στις 27 και εκλογικό νόμο, διαφωνούν σε όλα τα υπόλοιπα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

"Η 27η του μήνα μπορεί να είναι μια ημερομηνία εκλογών. Δεν είμαι συνταγματολόγος. Είναι όμως σίγουρο ότι για τις 20 του μήνα υπάρχει μια μεγάλη δυστοκία. Εννοώ πως δεν βγαίνουν οι μέρες. Πρέπει πάντως μέσα στον Σεπτέμβριο να έχουμε τελειώσει" ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς μετά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη εάν συμφωνεί με την πρόταση του τελευταίου για εκλογές μετά τις 27 Σεπτεμβρίου ή το νωρίτερο στις 27.

Όσον αφορά δε στη συζήτηση που είχαν με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, σχολίασε πως δεν έχει πολλά κοινά σημεία πολιτικής με τον κ. Λαφαζάνη και το νέο κόμμα του. Ωστόσο συμπλήρωσε πως υπήρξε ένα σημείο επαφής, κι αυτό είναι το ότι "υπερασπιζόμαστε κι εμείς την ύπαρξη ενός αναλογικότερου εκλογικού νόμου".

Αναφερόμενος στο νόμο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: "Αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με το πρώτο κόμμα. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε συγκεκριμένη θέση για τον εκλογικό νόμο. Θεωρώ, όπως σας είπα, ότι θα ήταν προς τιμήν του πολιτικού κόσμου να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε μία δύναμη που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις στο κοινοβούλιο".

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε επίσης την άποψη πως το νωρίτερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές είναι στις 27 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να εξαντληθούν τα συνταγματικά περιθώρια για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις επιπτώσεις του μνημονίου.

Σχετικά με τα σημεία σύγκλιση με Το Ποτάμι, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε πως "οι πολιτικές διαφορές είναι αγεφύρωτες, δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλισης" αν και επεσήμανε επίσης πως το μπόνους των 50 εδρών είναι "απαράδεκτο δώρο που δίνεται στο πρώτο κόμμα".

"Να πάμε στις εκλογές που έρχονται με απλή αναλογική. Για να εκφραστεί ελεύθερα και έντιμα η βούληση του λαού", πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι η πρότασή του είναι εφικτή και ρεαλιστική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM