Φοιτητές πέταξαν αβγά στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας

Φοιτητές πέταξαν αβγά στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Facebook Twitter
0

Αβγά στο αυτοκίνητο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα έριξαν Αλβανοί φοιτητές, οι οποίοι θέλησαν έτσι να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το νέο νόμο για το εκπαιδευτικό σύστημα, που θεωρούν ότι δίνει προτεραιότητα στα ιδιωτικά σε σχέση με τα κρατικά πανεπιστήμια.

 

Οι φοιτητές έριξαν αβγά στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο Αλβανός πρωθυπουργός, χθες, την ώρα που αποχωρούσε από το πανεπιστημιακό συγκρότημα, όπου είχε σύσκεψη στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών με εκπροσώπους μικρών επιχειρήσεων.

 

Οι σπουδαστές είναι δυσαρεστημένοι με το νόμο που υιοθετήθηκε πριν από δύο μήνες, επειδή προβλέπει αύξηση των χαμηλών διδάκτρων σε κρατικά πανεπιστήμια και δίνει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τη δυνατότητα μερικής χρηματοδότησής τους από χρήματα που καταβάλλουν φορολογούμενοι.

 

Για το συμβάν, προσήχθησαν για ανάκριση οκτώ φοιτητές. Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη στο διαδίκτυο Albeu.com ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές.

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM