"Ήξεις αφήξεις" από Βερολίνο για την αναβολή του Eurogroup

"Ήξεις αφήξεις" από Βερολίνο για την αναβολή του Eurogroup Facebook Twitter
0

Τις πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη αναβολή του Euroworking Group για την Ελλάδα σχολίασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

 

«Δεν θέλω να μπω σε εικασίες σε ό, τι αφορά αναβολές. Θα μπορούσαν να είναι πρακτικοί λόγοι προγράμματος. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στις Βρυξέλλες» τόνισε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του αποψινού Euroworking Group , εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα για την δόση των 2 δισ. για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές, οι ευρωπαίοι περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση μεγαλύτερη «σαφήνεια» και περισσότερες εξηγήσεις από την Αθήνα για τα προαπαιτούμενα.

Προς το παρόν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τους πλειστηριασμούς ενώ οι δανειστές δεν φαίνεται να πείθονται και από τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Επίσης, φέρεται να ζητάνε επιπλέον μέτρα 2 δισεκ. για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2017. Οι πιστωτές θα πρέπει να πεισθούν για να δώσουν το πράσινο φως, ότι θα διασφαλιστεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM